1 Μαΐ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Πατακάκης Αργύρης - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας;

Φίλες  και φίλοι, συντοπίτες μου Δραμινοί. Βρίσκομαι σήμερα εδώ δηλώνοντας παρών στις εξελίξεις στην πιο κρίσιμη συγκυρία της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά. Ζητώ την στήριξη και την βοήθεια σας σε αυτό το δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο ξεκίνημα ώστε επιτέλους να ακουστεί πραγματικά η φωνή του κόσμου της Δράμας στο Κοινοβούλιο. 


Τόσα χρόνια έχετε ακούσει υποσχέσεις και υποσχέσεις. Προσωπικά, η μοναδική και αληθινή υπόσχεση που μπορώ να σας δώσω είναι πως θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτός ο τόπος. ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ!

Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Η σημερινή κρίση η οποία είναι κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών και ιδεών είναι αποτέλεσμα πολιτικών και νοοτροπιών οι οποίες μαστίζουν χρόνια τώρα τη χώρα μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των πολιτικών φορέων που είχαν την τύχη της διακυβέρνησης του Ελληνικού λαού όλα αυτά τα χρόνια είναι συνυπαίτειοι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Φυσικά δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στην Δημοκρατία, έτσι και ο κάθε ένας πρέπει να επωμιστεί την ευθύνη που του αναλογεί. 

Οι πολίτες δεν μπορούν να έχουν την ίδια ευθύνη με όλους αυτούς οι οποίοι κατείχαν υπουργικές και άλλες ανώτατες κρατικές θέσεις. Δεν ήταν αυτοί οι οποίοι υπέγραφαν αλόγιστα κρατικά κονδύλια και κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα. Το πολιτικό πελατειακό σύστημα φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης γιατί είναι αυτό το οποίο κάνει τον ΠΟΛΙΤΗ, πελάτη. Είναι αυτο το οποίο κάνει τον Πολιτικό Άνδρα, απλό διεκπεραιωτή καθημερινών υποθέσεων. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι πρέπει να αναγεννήσουμε αυτό το σαθρό Κράτος. Πρέπει επιτέλους οι πολίτες να κάνουν ορθή χρήση του εκλογικού τους δικαιώματος, δηλαδή να κρίνουν και έπειτα να πράττουν, διότι μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Γενικότερα η χώρα μας είναι πολύ πλούσια σε όλους τους τομείς της. Έχουμε τεράστια αποθέματα ορυκτού και φυσικού πλούτου. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του Τουρισμού μας, των ανανεωσίμων πηγών ενέργειας αλλά κυρίως πολύ καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουμε πλειάδα  άλλων δραστηριοτήτων. 

Ειδικότερα για τον νομό μας, εκτός από τους αναγνωρισμένους και σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένους κλάδους της βιομηχανίας μαρμάρου, ξύλου και των μεγάλων οινοποιητικών μονάδων που παράγουν φημισμένα κρασιά, μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης έχουν και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ορυκτός μας πλούτος αλλά και η ανάπτυξη αγροτουριστικών μονάδων. Τέλος ο βασικός πυλώνας ο οποίος μπορεί να ορθοποδήσει την οικονομία του νομού μας είναι η συστηματικοποιημένη κτηνοτροφία και  γεωργία  με σύγχρονες μεθόδους.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς;

Κατά την άποψη μου, οι νέοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κυριότερο πρόβλημα και τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας πρέπει πρωτίστως να καταλάβουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι  πρέπει να ξεφύγουν από την αντίληψη ότι ασφαλής εργασία είναι μόνο η αποκατάσταση τους σε κάποιο δημόσιο φορέα και δεύτερον, να σταματήσουν να προτιμούν μόνο τις δουλειές που έχουν «κύρος» και να ασχοληθούν περισσότερο με τεχνικά επαγγέλματα τα οποία εκτός από ζήτηση έχουν και ικανοποιητικές ανταμοιβές. 

Ακολούθως οι μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες οι οποίες έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές τους ας αξιοποιήσουν σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται τις γνώσεις και την εμπειρία τους, είτε για να βρουν διέξοδο στη αγορά εργασίας είτε για να επιχειρήσουν κάτι από μόνοι τους.

Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε;

Εδώ θίγεται ένα πολύ καίριο και επίκαιρο θέμα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, καταρχάς θα πρέπει με μεγαλύτερη προσοχή και επιμέλεια να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας και έτσι θα αποκλείσουμε την μη νόμιμη εισροή των μεταναστών. Και  για να μην λέμε μόνο θεωρίες και ευχολόγια, πρέπει να διαθέσουμε περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και με πιο πολλά και ποιοτικά μέσα ώστε να μπορέσουν τα Σώματα Ασφαλείας να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που τους έχει ανατεθεί. Θα σας πω μόνο ένα ακόμα τελευταίο παράδειγμα στην κατεύθυνση της πρόληψης για να μην μακρηγορώ. 

Πολύ σημαντικό κομμάτι στην αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης είναι η σύναψη αλλά πάνω από όλα η τήρηση διακρατικών συμφωνιών, οι οποίες θα προβλέπουν δράσεις από κοινού, μεγαλύτερη επιτήρηση των συνόρων από τις χώρες διέλευσης και εφαρμογή συμφώνων επαναπροώθησης. 

Με καθαρές ιδέες, διάθεση για προσφορά και δύναμη ψυχής μπορούμε να αλλάξουμε τη Δράμα. Δώστε δύναμη στη φωνή σας!