30 Απρ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Ελένη Στόγια - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ονομάζομαι Ελένη Στόγια και είμαι πολύτεκνη μητέρα και σύζυγος αξιωματικού εν ενεργεία. Είμαι υποψήφια με το κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι ειλικρινής και έτσι απαντώ στις ερωτήσεις σας.

- Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας;


Δεν ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, ζητώ την πίστη ότι η πατρίδα μπορεί να σωθεί βγαίνοντας από το μνημόνιο, ζητώ να ακούσουν το πρόγραμμα μας, ζητώ την οργή και την αδιαφορία τους να την κάνουν ελπίδα με μια αντιμνημονιακή ψήφο και να θυμηθούν ότι είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Ζητώ με αγάπη να δώσουν την τελευταία ευκαιρία στα παιδιά μας να φτιάξουμε την ΕΛΛΑΔΑ που αξίζουμε. Για μένα η πολιτική και οι πολιτικοί της χάθηκαν όταν μπορέσαμε να συναντηθούμε στις πλατείες και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς δήθεν σωτήρες -προδότες.

Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Ο υπέρμετρος καταναλωτισμός, η απαξίωση αρχών και ιδανικών και η ισοπέδωση της εθνικής συνείδησης από το σύστημα θεωρώ ότι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Τι είναι το σύστημα; θα με ρωτήσετε . Είναι ο τρόπος ζωής που χρόνια χτίζεται από ανθρώπους που μας θεωρούν αναλώσιμους και μας συμπεριφέρονται ως αριθμούς ή ψήφους φτάνοντας έναν περήφανο λαό με ιστορία αθάνατη να σκέπτεται την επιβίωση του και όχι ότι πρέπει να ζήσει, να χαμογελά , να παράγει , να δημιουργεί.

Θα απολογηθώ αν φταίω εγώ όχι οι άλλοι. ΝΑΙ γνωρίζω την ευθύνη που φέρω και εγώ προσωπικά που φτάσαμε ως εδώ, ευθύνομαι για την σιωπή που έδειξα τόσα χρόνια και το καθωσπρεπισμό που μας μεγάλωσαν και ότι δεν διεκδίκησα τα δικαιώματα μου και πίστευα ότι έχω μόνο υποχρεώσεις.

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία με κάνουν περήφανη, ένα από αυτά είναι ότι δεν γνώρισα το πελατειακό σύστημα και το θεωρώ κατάπτυστο και αποδέχομαι ότι υπάρχει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό και η απόδειξη είναι ότι υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που τρέχουν πίσω από μια υπόσχεση. Απέναντι στο σύνταγμα είμαστε όλοι  ισοι αλλά δεν το βιώνουμε αυτό ούτε μια στιγμή την ημέρα. Είναι λοιπόν υποχρέωση μας να ανατρέψουμε το πελατειακό σύστημα και να μάθουμε ότι με την αξία μας και με την εργασία μας θα ορίζουμε τις ζωές μας.

Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Βρίσκω ότι η Δράμα είναι ένας παράδεισος ανεκμετάλλευτος. Υπάρχουν σε όλο το νομό μέρη που μπορεί να γίνουν ένας φυσιολατρικός προορισμός. Τα παραδοσιακά χωριά μας που τα χτύπησε η αστυφιλία θυμίζουν σε όλους μας ότι αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Προτάσεις θα υπάρξουν πολλές αλλά το κυριότερο είναι να βρεθούν οι άνθρωποι που τις προτάσεις αυτές θα τις υλοποιήσουν. Αρχή λοιπόν σε όλα είναι η θέληση για δουλειά, πολύ κούραση, τρέξιμο και οι καρποί θα αποδώσουν.  

- Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς;

 Ανεργία αυτό είναι η μάστιγα μας. Άνθρωπος που δεν εργάζεται είναι άνθρωπος χωρίς όνειρα, χωρίς ελπίδα, χωρίς χαμόγελο. Το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει απαντήσεις για το θεμα  της ανεργίας απομένει να πιστέψουμε ότι μπορεί να γίνει και να θελήσουμε να εργαστούμε.  Δεν υποσχόμαστε ότι στις 7 Μαΐου θα έχει δουλειές  για όλους αλλά μέσα σε ένα εξάμηνο ότι θα μπορούμε να πούμε ότι θα έχει γίνει μια καλή αρχή. Η διάφορα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ότι εμείς ζητάμε βοήθεια και πίστη από όλους να τα καταφέρουμε να χτίσουμε μια οικονομία δυνατή. Έχουμε πρόγραμμα , έχουμε προτάσεις  και αυτό μας δίνει  τη δύναμη να ζητήσουμε να κάνουμε τα λόγια έργα.

Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε; 

Στη Δράμα δεν έχουμε λαθρομετανάστες όχι στο βαθμό τουλάχιστον κάποιων άλλων νομών. Όσο θα υπάρχει έστω και ένας Έλληνας άνεργος τότε δεν θέλω κανέναν παράνομο μετανάστη. Αν φτιάξουμε την οικονομία που μας αξίζει τότε κάτω από τις σωστές προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να δεχθούμε ένα ποσοστό μόνιμων μεταναστών  που δεν θα επηρεάζει την ομογένεια του πληθυσμού με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον. Το πρόγραμμα μας απομακρύνει με τις σωστές διαδικασίες οποιοδήποτε παράνομο μετανάστη. Δεν δεχόμαστε και δεν συζητάμε βεβαία για στρατόπεδα μεταναστών.

Ελπίζω να μη σας κούρασα και κλείνω με την ευχή ότι στις 6 Μαΐου μπορούμε όλοι μαζί  ψηφίζοντας να δώσουμε την τελευταία ευκαιρία στα παιδιά μας.

θα παρακαλέσω τους γονείς να πάνε τα παιδιά στους παππούδες και στις γιαγιάδες να ζητήσουν αυτά μια ευκαιρία να έχουν την παιδεία ,την υγεία που τους αξίζει , να υπάρχει σεβασμός στην ελληνική οικογένεια


"Με το Βόλι σου ίσως μπορέσεις να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την Ψήφο σου ίσως σκοτώσεις τα παιδιά σου"
Κώστας Βάρναλης


1 ΣΧΟΛΙΑ:

+/- είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά γι’ αυτές τις συνεντεύξεις
Σε βοηθάνε κόμμα και υποψήφιο να διαλέξεις.

Βέβαια εγώ πιστεύω πως όλοι οι τρανοί και οι μεγάλοι
Το ΔΝΤ,η Μέρκελ,ο Σόιμπλε και οι άλλοι
Οι δήθεν εταίροι μας και τα τσιράκια τους, οι μισητοί
Απ’ τον Ιούνιο μας θέλουν όλους ψημένους στο ταψί.
Γι΄αυτό, όσο την Κυριακή οι κακοί να φάνε φούμο
Απ’τη Δευτέρα «απόσταση ασφαλείας από φούρνο».