30 Απρ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Νικολέτα Τσέπελη - ΝΔ

Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών Δράμας ;

Τα τελευταία χρόνια είδαμε τα όνειρά μας να γκρεμίζονται. Είδαμε να χάνεται κάθε ελπίδα για τους νέους ανθρώπους .Είδαμε να καταστρέφεται το μέλλον μας .Γίναμε μάρτυρες μιας σκοτεινής πολιτικής που χρησιμοποιεί κάθε μέσο ,προκειμένου να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας και να δοκιμάσει την υπομονή μας . 


Σε αυτήν λοιπόν την κατάσταση , η απάντηση των νέων ανθρώπων , όπως είμαι εγώ , δεν μπορεί να είναι η αποχή  πολύ δε μάλλον , η συνενοχή . Δεν ζητώ από τους συμπολίτες μου απλώς να ψηφίσουν εμένα .Ζητώ ξεκάθαρα , ψηφίζοντάς με, να κάνουν την υπέρβαση. Να είναι η ψήφος τους αυτή , μία ηχηρή απάντηση σε όλα όσα μας κούρασαν.

Πού στρέφετε τα βέλη για την σημερινή κρίση ; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Μην περιμένετε από εμένα απαντήσεις του τύπου « Όλοι μαζί τα φάγαμε». Αν κάπου όλοι μας φέρουμε ευθύνη  , είναι γιατί ανεχτήκαμε συμπεριφορές που ήταν κατώτερες των περιστάσεων και όπως αποδείχτηκε, επικίνδυνες για την πορεία της Χώρας .

Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα .Το ίδιο και ο  Νομός  Δράμας Ωστόσο  η ανεργία στον Νομό Δράμας αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα. Αντιμετωπίζεται και πώς ;

Όπως πολύ καλά  γνωρίζετε  έχουμε το πλεονέκτημα να ζούμε σε έναν πανέμορφο Νομό που ωστόσο ,έχει το θλιβερό προνόμιο εδώ και χρόνια , να έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους . 

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ  έχουμε τόσους νέους ανθρώπους  με μόρφωση ,με δεξιότητες , με κατάρτιση ,  παρ’ όλ’ αυτά   δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Υπάρχουν νεανικά προγράμματα για την νεανική επιχειρηματικότητα και για την νεανική ανεργία , πέρα από το ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα  της Νέας Δημοκρατίας είναι να αξιοποιήσει όσο μεγαλύτερο μέρος των ΕΣΠΑ κι όσα επιπλέον κονδύλια υπάρχουν , για να μειωθεί η μάστιγα της ανεργίας.

Σε ότι αφορά τους αγρότες , ένα τόσο ζωντανό κομμάτι του δικού μας τόπου , προβλέπεται ειδική μέριμνα προκειμένου  να μικρύνει το χάσμα που υπάρχει στις τιμές των αγροτικών προϊόντων , ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι , κάτι για το οποίο ιδιαίτερα εμείς οι Δραμινοί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι , αφού στείλαμε πιο ηχηρά από τον καθένα, με την κινητοποιήσεις των αγροτών μας, το μήνυμα αναγκαιότητας λήψης μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη ,η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να στηρίξει το κόστος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με μείωση του πετρελαίου και των ζωοτροφών.

Όμως δεν φτάνουν μόνο αυτά , θα πρέπει ο Νομός μας να βγει  από την απομόνωση να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητές του , να γίνει ελκυστικός .Πρέπει επιτέλους να μάθουν όλοι  μέσω και του τουρισμού και της στοχευμένης προβολής   ,πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε εδώ. Και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι , με ένα ενιαίο πρόγραμμα που αφορά τον Νομό , χωρίς ατέρμονες συζητήσεις, συνεχή  συνέδρια  και συμπεράσματα.

Πώς θα αντιμετωπίζατε το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε;

Προσωπικά θεωρώ πως είναι θλιβερό , όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται στην χώρα μας προς αναζήτηση  μίας καλύτερης τύχης , τελικά να βιώνουν συνθήκες ίσως και χειρότερες και από αυτές που τους οδήγησαν αρχικά να φύγουν από τον τόπο τους .

Ωστόσο , ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, η ζωή των συμπατριωτών μας έχει  γίνει ανυπόφορη , το έγκλημα και ο φόβος  είναι καθημερινότητα . Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατέψουμε τα σύνορά μας , να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας  μία καθημερινότητα μακρυά από το έγκλημα  , μακρυά από τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία αλλά κυρίως μακρυά από την εκμετάλλευση της ανάγκης  και των ίδιων των μεταναστών. 

Έτσι , η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων , ότι θα αλλάξει τον νόμο Ραγκούση , θα ολοκληρωθούν τα έργα προστασίας των συνόρων , θα κυνηγηθεί το παραεμπόριο , από το οποίο ζουν πολλοί παράνομοι μετανάστες και θα ψηφιστεί νόμος που θα δημιουργεί αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει διαμέρισμα ή άλλο χώρο σε άτομα χωρίς νόμιμα.