30 Απρ 2012

Πώς να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας!



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κατασκευάσετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι σας. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με κατασκευές, είναι εύκολο να φτιάξει μια πανέμορφη σύνθεση! Χρειάζεται μόνο λίγη καλή θέληση, λουλούδια της αρεσκείας σας, πολύχρωμες κορδέλες και πολλή φαντασία! 



Πρώτος τρόπος


Το στεφάνι αυτό κατασκευάζεται από δύο συρμάτινες κρεμάστρες και λουλούδια!


Τεντώνουμε τις δύο κρεμάστρες ώστε να σχηματίζουν δύο κύκλους. Το άγκιστρο στο πάνω μέρος θα χρησιμεύσει σαν κρέμασμα για το στεφάνι.



Στη συνέχεια αρχίζουμε να δένουμε με κλωστή τα λουλούδια με τον τρόπο που φαίνεται στο παραπάνω σχέδιο (φροντίζουμε τα λουλούδια να έχουν σχετικά μακρύ κοτσάνι).



Καλύπτουμε το άγκιστρο με έναν ωραίο φιόγκο και είναι έτοιμο να το κρεμάσουμε!


Δεύτερος τρόπος
Αν μπορείτε να βρείτε κλαδιά λυγαριάς (ή κάποιο άλλο φυτό που τα κλαδιά του λυγίζουν εύκολα) μια καλή ιδέα είναι να πλέξετε μερικά σε κύκλο.



Στερεώνουμε τον κύκλο με κλωστή και στερεώνουμε επίσης με κλωστή τα λουλούδια όπως και στον πρώτο τρόπο.



Τρίτος τρόπος 
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε κλαδί, ορισμένα καταστήματα πωλούν στρογγυλές βάσεις από κλαδιά ή φελιζόλ. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να «καρφώσουμε» τα λουλούδια επάνω στο υλικό. Το στολίζουμε με ύφασμα, κορδέλες και μερικά λουλούδια.




Αν δεν έχετε χρόνο για τίποτα απ’ όλα αυτά, αγοράστε όμορφα μπουκέτα για τα βάζα σας! Δεν είναι απαραίτητο να έχετε πρωτομαγιάτικο στεφάνι –σε όποια μορφή και σύνθεση κι αν είναι, τα λουλούδια ομορφαίνουν το χώρο και μας φτιάχνουν τη διάθεση!

Καλή επιτυχία και καλή Πρωτομαγιά!