13 Μαρ 2012

Χρήστος Αηδόνης : Ίδρυση και λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο ΤΕΙ Δράμας

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ.Υφυπουργός Υγείας  κ. Χρήστος Αηδόνης, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στο ΤΕΙ Δράμας ανακοίνωσε  την ίδρυση και λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών  με αντικείμενο "Ειδίκευση στη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων σε Μεσογειακές κλιματικές συνθήκες"


Κατά τη συνάντησή του κ.Αηδόνη με την Διοίκηση, τους εκπροσώπους του Παραρτήματος του ΤΕΙ Δράμας και συγκεκριμένα με τον κ. Τάκο Διευθυντή του Παραρτήματος Δράμας, τον κ. Εμμανουλούδη αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, την προϊστάμενη κα Καζάνα του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος καθώς και εκπροσώπους των φοιτητών και του υπαλληλικού προσωπικού, ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση και λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο παράρτημα του ΤΕΙ Δράμας, με αντικείμενο ειδίκευσης την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στις Μεσογειακές κλιματικές συνθήκες.

Ο κ. Αηδόνης στη σύντομη τοποθέτησή του δήλωσε

"Η απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, τόνισε ο κ. Αηδόνης, ενισχύει και αναβαθμίζει το ΤΕΙ μας και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα πιο ισχυρό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο αύριο με προοπτικές για τους φοιτητές μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την απερχόμενη Υπουργό Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου καθώς και τον υφυπουργό κ. Αρβανιτόπουλο για την πολύ σημαντική τους αυτή απόφαση, η οποία θωρακίζει ουσιαστικά και διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ΤΕΙ μας. Η απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, τόνισε ο κ. Αηδόνης, ενισχύει και αναβαθμίζει το ΤΕΙ μας και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ένα πιο ισχυρό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο αύριο με προοπτικές για τους φοιτητές μας.

Το εξειδικευμένο αντικείμενο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, του προσδίδει εξ'αρχής προστιθέμενη αξία στην ήδη υπάρχουσα ζήτηση  στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανοίγουμε τις πύλες στον κόσμο της εκπαίδευσης και σε φοιτητές από όλες τις χώρες, και αυτό είναι κάτι που το οφείλαμε στη Δραμινή κοινωνία, η οποία στερήθηκε το Τμήμα Οινολογίας.

Με την ίδρυση του νέου τμήματος, οι 35 μεταπτυχιακοί φοιτητές θα επιλέγουν το ΤΕΙ της πόλης μας ως τόπο σπουδών υψηλής ποιότητας  αλλά και έρευνας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους παριστάμενους και να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τη λειτουργία του τμήματος. Η διοίκηση του ΤΕΙ ανταποκρίθηκε στο έπακρο στις απαιτήσεις του, με αποτέλεσμα να έχουμε το καινούργιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα τις προσπάθειες μας.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία που διανύουμε, χάρη στο σχεδιασμό, τις συντονισμένες ενέργειες, την άψογη συνεργασία και την επιστημονική ετοιμότητα, κάμφθηκαν τα όποια τεχνικά εμπόδια και δυσκολίες νομικής φύσης και μόνο μέσα σε διάστημα τριών μηνών καταφέραμε να πετύχουμε το αυτονόητο.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεν εγκαταλείπουμε. Δρούμε με στόχο οι κινήσεις μας να αλλάξουν τον τόπο.

Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση και στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να ανακοινώνουμε τέτοια χαρμόσυνα νέα στους συμπολίτες μας"


Από το γραφείο τύπου
Χρήστου Αηδόνη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δράμας