15 Μαρ 2012

Άννα Μαρία Νταϊλάκη : Μια καλύτερη «Υγεία» για όλους!

Στο πλαίσιο των επαφών μου με θεσμικούς φορείς της περιοχής μας, επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου συναντήθηκα με τον Διοικητή, κ. Μιχάλη Χρυσομάλλη καιι ενημερώθηκα για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας.


Με δεδομένη την περιορισμένη χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας από το αρμόδιο Υπουργείο, τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και τις γενικότερες ελλείψεις, διαπιστώνεται οτι το Νοσοκομείο Δράμας, με τον υπερβάλλοντα ζήλο του Νοσηλευτικού, Ιατρικού και Διοικητικού προσωπικού καταφέρνει να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας. 

Ιδιαίτερη ανάγκη, μεταξύ άλλων, αυτή τη στιγμή για το Νοσοκομείο Δράμας, συνιστά η δημιουργία πτέρυγας Ψυχιατρικής Κλινικής και η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας,

Ένας νευραλγικός τομέας, βασικός για την ύπαρξη και λειτουργία του κράτους, όπως είναι ο χώρος της Υγείας, επιβάλλεται να είναι πρώτη προτεραιότητα για την εκάστοτε Κυβέρνηση. 

Οι Έλληνες κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη, με βάση το ποσοστό των συνολικών δαπανών υγείας που χρηματοδοτείται από το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Δυστυχώς, δεν έιναι ανάλογες και οι παροχές που απολαμβάνουν οι συμπατριώτες μας, μιας και εδώ και πολλά χρόνια έχει επιδειχθεί αδυναμία οριστικοποίησης ενός μοντέλου διοίκησης – οργάνωσης – λειτουργίας του δημοσίου τομέα υγείας, τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Είναι αναγκαία πλέον, η εφαρμογή μιας στρατηγικής εκσυγχρονισμού της Υγείας, με επίκεντρο τον πολίτη και ερείσματα όλους τους εμπλεκόμενους με τον ευαίσθητο αυτό τομέα.
 Για μια καλύτερη «Υγεία» για όλους μας!