1 Μαρ 2012

Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια

Για τις δυνατότητες της καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με  την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στη Δράμα.


Η ημερίδα με θέμα: Αγριαγκινάρα. Η νέα κερδοφόρος καλλιέργεια, θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις  10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Η καλλιέργεια της αγριαγκινάρας μας δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης και μια διέξοδο στο τι μας συμφέρει να καλλιεργήσουμε ως αγρότες. Έχει χαμηλό κόστος παραγωγής, ασφαλισμένη πώληση προϊόντος και μειωμένους κινδύνους αποτυχίας. Με λιγότερο από 10 στρέμματα έκτασης γης και ένα απλό συγκρότημα οικιακής χρήσης (πρέσσα, 1.200-5.000€), ο καθένας θα μπορεί να παράγει τις δικές του πελλέτες (pellets), την δική του βιομάζα για την οικιακή του θέρμανση, οικονομικά και οικολογικά.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Καράτζος Κίμων, γεωπόνος ειδικός στην καλλιέργεια και τις χρήσεις της αγριαγκινάρας.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, στην ημερίδα αυτή, θα απονείμει ένα τιμητικό Αγροτικό Βραβείο σε αγρότη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, που διακρίθηκε για τις καινοτόμες αγροτικές δραστηριότητες και το ήθος του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175