31 Μαρ 2012

Οι καλύτεροι bartenders της Ελλάδας

17ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Cocktail Classic & Flairtending Η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος διοργάνωσε τη μεγάλη γιορτή του Bartending σε μια κατάμεστη αίθουσα με ένα φαντασμαγορικό “Show” party στο Club Dream City (DC) Athens , στις 20 Μαρτίου.  


Εκεί 56 bartenders από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν το ταλέντο και την τεχνική τους στην ανάμειξη πρωτότυπων cocktails. Το πρωτάθλημα περιλάμβανε τρεις διαγωνισμούς Classic, Flairtending και Non Alcoholic drink, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε τρεις γύρους για να αναδείξουν τους μεγάλους νικητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. 

Την πρώτη θέση στην κατηγορία του Classic Cocktail Fancy drink έλαβε ο Γιοβάνης Παναγιώτης από το Cocktail Bar “TEN” στη Λαμία με δεύτερο τον Παναγιώτη Γκοβάτσο από το Ενετικό Cafe & Cocktail Bar στη Μονεμβασιά Λακωνίας και τρίτο τον Συλαίο Κωνσταντίνο από το Mad Cafe της Λαμίας. 

Στο διαγωνισμό “Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ” την πρώτη θεση έλαβε ο Αράπογλου Κωνσταντίνος από το Club Hotel Casino Loutraki και ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση ο Ουζουνίδης Κυριάκος (Γιαννιτσά) και ο Σκούφολγου Γιώργος (Ρέθυμνο). Ο πρώτος νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ στην Πράγα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει νέες γευστικές δημιουργίες με μη αλκοολούχα προϊόντα. 

Στο Flairtending πρωταθλητής αναδείχθηκε για τέταρτη χρονιά ο Γιώργος Καπώνης από την Αθήνα με δεύτερο τον Διονύση Καλογερία από τη Ζάκυνθο και τρίτο τον Στέλιο Παπαδόπουλο επίσης από την Αθήνα. Ο πρωταθλητής, παραχώρησε τη θέση του για την παγκόσμια συμμετοχή στο δεύτερο νικητή, καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει.

Δόθηκαν επίσης και τα Βραβεία:

• Καλύτερης τεχνικής bartending: Γιοβάνης Παναγιώτης
• Καλύτερης διακόσμησης: Μπαμπάλας Αλέξανδρος
• Καλύτερης Barmaid: Τσάμη Σταυρούλα
• Καλύτερου ονόματος cocktail: Ρούμπεν Ιούλιος

Οι δύο πρώτοι νικητές των διαγωνισμών Cocktail Classic & Flairtending θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ανάμεσα σε άλλες 58 χώρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της διεθνούς ομοσπονδίας Ι.Β.Α. που θα γίνει στο Πεκίνο 5-10 Οκτωβρίου 2012.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούνταν από επίσημους προσκεκλημένους προέδρους συλλόγων γαστρονομίας της Ελλάδας και Bartenders του εξωτερικού, της Ενωσης sommelier, δημοσιογράφους γαστρονομίας και έμπειρους bar managers γνωστών ξενοδοχείων και μπαρ-εστιατορίων και Guest Mixology Bartenders της Αθήνας. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στην τεχνική παρασκευής του κοκτέιλ, το συνδυασμό των κινήσεων, αλλά και στα γευστικά χαρακτηριστικά της δημιουργίας τους.

 Hotel and Restaurant