24 Φεβ 2012

Χωρίς τζιπ κατά 99% η παρέλαση - Πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης | Καρναβάλι Ξάνθης 2012


Ανοιχτή "υπόσχεση" ότι τα αιτήματα του Δ' Σώματος Στρατού στο εξής δεν θα έχουν την ίδια τύχη στο Δήμο Ξάνθης φαίνεται ότι δίνουν οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής. Και αυτό γιατί η απρόσμενη εμμονή να μην παραχωρηθούν τα τζίπ του Στρατού για την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το Δήμο Ξάνθης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Μανώλης Φανουράκης, ο Δήμος παρέχει καθημερινά πολύ μεγάλη βοήθεια στο Δ' Σώμα Στρατού και στο εξής η στάση του Δήμου είναι πολύ πιθανό ότι θα επανεξεταστεί υπό άλλη οπτική.

Όπως σημειώνεται, η περίπτωση να γίνει η παρέλαση με τρακτέρ που θα ρυμουλκούν τα άρματα, είναι κατά 99% βέβαιη και απλώς θα αναμένουν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, μήπως συμβεί κάποια εντυπωσιακή μεταστροφή, πριν ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πολιτιστμού.

Φόβος ματαίωσης της παρέλασης δεν υπάρχει, όπως αναφέρει ο Μανώλης Φανουράκης αλλά η παρουσία τρακτέρ ίσως προκαλέσει αλλαγές στη διάταξη των αρμάτων.


*********************************************************************************************


Πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης. Ελάχιστα δωμάτια στην περιφέρεια


Σχεδόν στο 100% βρίσκονται οι κρατήσεις των ξενοδοχείων της Ξάνθης για το τριήμερο της Αποκριάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κίνηση παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού δεν υπήρξαν κρατήσεις στις υπόλοιπες μέρες ή τριπλές διανυκτερεύσεις που κάποτε ήταν υποχρεωτικές.

Όμως, σε μια χρονιά τεράστιας κρίσης, ίσως η προσέλευση των επισκεπτών να ήταν μια έκπληξη. Έτσι τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν κλείσει στον απόλυτο βαθμό τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής (πλην ελάχιστον δωμάτιων που έχουν απομείνει για το  βράδυ της Κυριακής μόλις σε μία μονάδα) στις τιμές που είχαν θέσει εξαρχής ως στόχο, δηλαδή γύρω στα 120 ευρώ/δίκλινο για τα ξενοδοχεία 3 αστέρων.

Παράλληλα, σε κάποιες περιπτώσεις, η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική και για το βράδυ της Παρασκευής ενώ σε αρκετές μονάδες της Ξάνθης υπάρχουν και κάποια μικρά γκρουπ που έκαναν την εμφάνισή τους πρώτη φορά. Βέβαια πανελλαδικά διοργανώθηκαν αρκετές εκδρομές, που όμως διανυκτερεύουν στην Κομοτηνή με τιμές υπερβολικά χαμηλές αφού πωλούντα τα τριήμερα με εκρδομές σε Ξανθιώτικο Καρναβάλι, Λίμνη Βιστωνίδα και Δέλτα του Έβρου με 125 το άτομο με δύο διανευκτερύσεις.

Πληρότητα και στα περιφερειακά ξενοδοχεία

Μεγάλη πληρότητα παρουσιάζεται και στα περιφερειακά ξενοδοχεία. Ήδη οι καλές μονάδες της ορεινής περιοχής δεν διαθέτουν δωμάτια και ελάχιστα πλέον βρίσκονται στα ξενοδοχεία της πεδινής περιοχής και της παραλίας. Η γενικότερη κατάσταση για τα ξενοδοχεία πάντως, παραμένει πολύ δύσκολη και ειδικά μετά το σοκ με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, αναμένονται σοβαρά προβλήματα το επόμενο διάστημα.