Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και
Παράδοσης συνεχίζει, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, στις 17:00, σε συνεργασία με την βραβευμένη CHEF Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων
μαγειρικής για τις κουζίνες της
Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σεμινάριο του Ιανουαρίου έχει θέμα:
«Μεταμορφώνοντας το Κρέας».
Σκοπός των μαθημάτων είναι η
γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή
κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών
προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και
ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας
γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.
Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα
είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε
σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.
Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος
της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος
γαστρονομίας.
Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα
της γραμματείας, 25410 26635 -29282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.
Πηγή: ert.gr
0 ΣΧΟΛΙΑ:
Δημοσίευση σχολίου