8 Δεκ 2015

Πανεύκολα Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα Πιγκουίνοι!

Διασκεδαστικά και νόστιμα, αυτά τα μπισκότα με τη μορφή πιγκουίνου θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ένα πρωτότυπο δώρο που γίνεται γρήγορα, χωρίς ψήσιμο και με λίγα υλικά. Θα χρειαστείτε…
Υλικά

Για 12 μπισκότα «πιγκουίνοι»:


  • 24 κρακεράκια
  • κρεμώδες φυστικοβούτυρο (1 κουταλάκι του γλυκού ανά μπισκότο)
  • 1 σοκολάτα για επικάλυψη
  • 12 άσπρες λευκές σοκολατίτσες για την κοιλιά (ή ζαχαρωτά)
  • Πορτοκαλί καραμέλες (2 καραμέλες για τα πόδια και μισή καραμέλα για ράμφος)
  • Άσπρες καραμέλες για τα μάτια (2 ανά μπισκότο)


Οδηγίες

Απλώστε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο σας. Ετοιμάστε τις διακοσμήσεις σας, χωριστά την κάθε μία σε μικρά μπολ.

Ξεκινήστε με την επάλειψη ενός κράκερ με 1 κουταλάκι φυστικοβούτυρο. Τοποθετήστε το δεύτερο από πάνω για να δημιουργήσετε ένα σάντουιτς. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλα τα κράκερ.


Στη συνέχεια, λιώστε την σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βουτήξτε κάθε ένα από τα σάντουιτς κράκερ στην επικάλυψη σοκολάτας, καλύπτοντας το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας. Τοποθετήστε τα στην λαδόκολλα. 

Ενώ η σοκολάτα είναι ακόμα υγρή, τοποθετήστε μια λευκή σοκολάτα στο κάτω μισό του μπισκότου για την κοιλιά του πιγκουίνου. 


Τοποθετήστε δυο πορτοκαλί καραμέλες στο κάτω μέρος για τα πόδια, ½ πορτοκαλί καραμέλα για το ράμφος και τις άσπρες καραμέλες στο πάνω μέρος. Με μία οδοντογλυφίδα τοποθετήστε λίγη σοκολάτα στις άσπρες καραμέλες για να δημιουργήσετε τα μάτια.




Όπως μπορείτε να δείτε, τα μπισκότα «πιγκουίνοι» είναι πολύ εύκολο να γίνουν και ακόμα πιο εύκολο να τα απολαύσετε!




Καλές γιορτές!