8 Δεκ 2011

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει στην εκστρατεία κατά του ιού HIV/AIDS, στην Κεντρική Είσοδο της Ονειρούπολης

Ο Δήμος Δράμας  συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης  και  ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας  υγείας και συμμετέχει σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια που κινείται στην κατεύθυνση αυτή.. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του ιού Hiv/Aids και λόγω της αυξητικής τάσης των νέων κρουσμάτων οροθετικότητας, ο Δήμος Δράμας  θεωρεί προέχουσας σημασίας την  ενημέρωση των νέων και συμμετέχει στην  εκστρατεία κατά του Aids.


Η υλοποίηση των ενημερωτικών παρεμβάσεων για τον ιό Hiv/Aids  με έναρξη την 1η Δεκεμβρίου 2011 έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Με κεντρικό μήνυμα «Αλυσίδα Ζωής – Δώσε τα χέρια», κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και εθελοντές των υπηρεσιών υγείας αρμοδιότητας της  4η Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης θα βρίσκονται την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στην είσοδο της «Ονειρούπολης», όπου με τη συνεργασία του Δήμου θα πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων και διανομή ενημερωτικού  υλικού.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20.00 το βράδυ στην Κεντρική Είσοδο της Ονειρούπολης , ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Γρηγορίου θα ανάψουν το πρώτο κερί του συμβόλου red ribbon , που θα σχηματιστεί για τις ανάγκες της ενημερωτικής εκστρατείας κατά του Aids. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις από το Δήμαρχο Δράμας και την υπεύθυνη του  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στη Θεσσαλονίκη κ. Φανή Γκόμα.