23 Δεκ 2011

Οι εργαζόμενοι της Diana στους Δημους Ξάνθης και Τοπείρου.

Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης προς τους εργαζόμενους της Diana εξέφρασε το Σώμα, πριν την ειδική συνεδρίαση του οργάνου, μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.  

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα το τελευταίο διάστημα μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η Χαρτοποιία Θράκης παραβρέθηκαν στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ξάνθης και Τοπείρου.
 
 
Εκ μέρους τους μίλησε ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου σωματείου Στράτος Θεμιστοκλής που εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί και τους φόβους που εκφράζουν οι εργαζόμενοι.  Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης πήρε το λόγο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του και πρόσθεσε ότι επιχειρηματίες σαν τον Πάνο Ζερίτη έδωσαν αλλά και πήραν πάρα πολλά από τη Θράκη, όλα αυτά τα χρόνια. 

«Η θέση μας είναι να εξαντληθούν οι προσπάθειες για να παραμείνει σε λειτουργία» είπε ο Μιχάλης Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι ακόμη και αν διακοπεί η λειτουργία της Χαρτοποιίας, δεν πρέπει να απολέσουν το παραμικρό από τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι.

Χ. Πούλιος: Επικράτησε εργασιακός μεσαίωνας στη Diana
Ο Χρήστος Πούλιος, που έχει θητεύσει στη συγκεκριμένη εταιρία, επεσήμανε και αυτός ότι η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ομόθυμη και ανέφερε ότι είναι ελληνικό φαινόμενο η τύχη μιας εταιρίας να είναι συνυφασμένη με τον ιδιοκτήτη της και δεν βασίζεται σε σταθερή πολιτική διοίκησης ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση της Χαρτοποιίας  είναι και αποτέλεσμα του εργασιακού μεσαίωνα που επικράτησε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.  

Ο Νίκος Ανταμπούφης επεσήμανε και αυτός ότι ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει απόλυτα τα αιτήματα των εργαζομένων ενώ ο Γιώργος Κολλάρος ζήτησε οι δημοτικοί σύμβουλοι να παραβρεθούν στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης και να διατυπωθεί το αίτημα να μην εισπραχθεί το ειδικό τέλος ακινήτων από τους εργαζόμενους της Diana.

Άμεσα αποφασίστηκε ο Δήμος να προχωρήσει στην έκδοση ενός ψηφίσματος, για το οποίο θα συνεργαστούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ