7 Δεκ 2011

Χαρά Κεφαλίδου: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή


Συνάντηση της Χαράς Κεφαλίδου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Πεταλωτή  για τα θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούν το Νομό μας

Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης νέα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή.


Η κα Κεφαλίδου, και με την ιδιότητά της ως Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για μια ακόμη φορά παρουσίασε και ανέλυσε στον κ. Υφυπουργό όλα τα θέματα του Νομού μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Μείζον θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν οι φυλακές Νικηφόρου, η πορεία του έργου, το χρονοδιάγραμμα εργασιών και ο χρόνος που θα λειτουργούσουν καθώς και όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι οι υπολειπόμενες εργασίες των φυλακών Νικηφόρου ξεκινούν και ολοκληρώνονται άμεσα με στόχο να λειτουργήσουν μέσα στο 2012.

Σε ό,τι αφορά το Δικαστικό Μέγαρο για τα προβλήματα του οποίου η Βουλευτής και σε παλαιότερες συναντήσεις αλλά και στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε αναλυτικά ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου καταβάλλονται προσπάθειες, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εξασφαλιστούν οι πόροι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Τέλος για την έντονη φημολογία σχετικά με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Νέστου και Προσοτσάνης, όπως δήλωσε ο κ. Πεταλωτής τίποτε δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Η πρώτη «αξιολόγηση» που έγινε είχε ως μοναδικό κριτήριο την κίνηση που παρουσιάζει κάθε Ειρηνοδικείο στην επικράτεια.

Όμως το Υπουργείο για να υπάρχει ολοκληρωμένη και δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος πριν τη λήψη οποιασδήποτε οριστικής απόφασης θα λάβει υπόψη του και άλλα κριτήρια όπως πληθυσμιακά και οικονομικά στοιχεία της περιοχής καθώς και ποια είναι η περιοχή που βρίσκεται.

Τα θέματα που κατέθεσε η κα Κεφαλίδου είναι γνωστά στο Υπουργείο και η προσπάθεια που γίνεται είναι στην υπάρχουσα συγκυρία να δοθούν δίκαιες και ρεαλιστικές λύσεις.