7 Δεκ 2011

Δράμα: Ομιλία Μαργαρίτη Τζίμα για τον Προυπολογισμό του 2012


Από τη σημερινή ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του Βουλευτή Μαργαρίτη Τζίμα.

• Επιβάλλεται άμεσα να μιλήσει ο Ελληνικός λαός με εκλογές

Λένε πολλοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πως αυτή η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία δύο χρόνια απέτυχε γιατί δεν εφαρμόστηκε σωστά, ότι ήταν μεν σωστή η συνταγή, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση, του κ. Παπανδρέου, δεν την εφήρμοσε σωστά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ' αυτό...


Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να εφαρμόσει η προηγούμενη Κυβέρνηση όταν το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής το ένιωσε και το νιώθει ακόμη ο ελληνικός λαός στο πετσί του; Δεν έκοψε μισθούς και συντάξεις; Δεν φορολόγησε άγρια τους Έλληνες; Γιατί δεν εφαρμόστηκε λοιπόν σωστά η πολιτική που αποφάσισε τότε η κυβερνητική πλειοψηφία;

Ήταν συνειδητή η πολιτική που εφαρμόστηκε,  να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός και να φθάσει στο σημείο της απόγνωσης και της κατάθλιψης ένας λαός ο οποίος δεν έχει όραμα. Κι όταν ο Προϋπολογισμός του 2012 που συζητάμε σήμερα στερείται οράματος, στερείται προοπτικής, τότε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε πως η πολιτική που θα ακολουθηθεί τον επόμενο χρόνο θα είναι μία πολιτική που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών;

Ο ίδιος ο Προϋπολογισμός παραδέχεται λιγότερες δαπάνες για την Υγεία.

Φέρνετε, κύριε Υπουργέ, εδώ έναν Προϋπολογισμό που δίνει λιγότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των Ελλήνων πολιτών, λιγότερα χρήματα για την παιδεία, λιγότερα χρήματα για τον πολιτισμό, λιγότερα χρήματα για τις κοινωνικές δαπάνες. Πώς μπορεί, λοιπόν, αυτός ο Προϋπολογισμός να μην υποστεί αναθεώρηση μέσα στο 2012 από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει όταν θα γίνουν οι εκλογές;

Εγώ ξέρετε προέρχομαι από μια ακριτική περιοχή τη Δράμα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να συνομιλούμε πολύ κοντά με τους πολίτες και πολλές φορές να πιάνουμε και την κραυγή αγωνίας των κατοίκων που εκπροσωπούμε και πολλές φορές και τα μηνύματα που εκπέμπουν μέσα στις κλειστές πόρτες των σπιτιών τους, που αναγκάζονται, κύριε Υπουργέ, οικογένειες, γιατί τους κόπηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις, έμειναν άνεργοι, να σταματάνε τις σπουδές των παιδιών τους. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011-2012.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ, να πληρώσουν τον πιο επαίσχυντο φόρο. Δεν υπάρχει πιο άγρια φορολογία από το χαράτσι της ΔΕΗ, το ίδιο μας το σπίτι, μας καλέσατε με δική σας απόφαση, να το πληρώσουμε και να το ξαναπληρώσουμε. Γιατί από το Βήμα αυτό ο Πρωθυπουργός είπε πώς και το 2012 θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις.

Κάποια στιγμή σκεφθήκατε να ακούσετε και το λαό και είπατε «Θα κάνουμε δημοψήφισμα». Δεν κάνατε δημοψήφισμα όμως, να τον ρωτήσετε αν ήθελε να του κόψετε τη σύνταξη ή το μισθό ή να του αυξήσετε τη βενζίνη κατά 50%. Θέλατε να τον καλέσετε το λαό να τον ρωτήσετε αν πρέπει να μείνει στην Ευρώπη ή να φύγει από την Ευρώπη, σε μια συμφωνία που τη συμφώνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και έτσι χάθηκε πλήρως, η αξιοπιστία της χώρας. Δεν θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό τον κ. Παπανδρέου, όπως δεν θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό ούτε και η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Και έρχονται τώρα από το Βήμα αυτό της Βουλής, Υπουργοί, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, και εγκαλούν λέει, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γιατί στηρίζουν διαμαρτυρόμενοι ή διαμαρτύρονται στηρίζοντας την Κυβέρνηση.

Τι λέτε, κύριε Υπουργέ; Εδώ μονοκομματική Κυβέρνηση είχατε και υπήρχαν διαφωνίες για την ακολουθούμενη πολιτική. Οι Βουλευτές σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου και του ζητούσαν την επόμενη να αποχωρήσει. Πρωτοκλασάτοι Υπουργοί, βγήκαν εχθές, προχθές στα κανάλια και είπαν ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε εξαθλίωσε τους Έλληνες. Σε μια μονοκομματική Κυβέρνηση, λοιπόν, είχατε διαφωνίες και τώρα θέλετε μια Κυβέρνηση που στηρίζεται από τρία Κόμματα να μην υπάρχουν διαφωνίες σε ένα μείγμα πολιτικής που ξεφεύγει από τα όρια της συμφωνίας; Δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. Δεν συμφωνήσαμε εμείς, στο σύνολο της πολιτικής που θα ακολουθήσει αυτή η Κυβέρνηση, δόση, δανειακή σύμβαση, Προϋπολογισμός και προκήρυξη εκλογών.

Ο λαός πρέπει να μιλήσει και να δώσει ξεκάθαρη εντολή στην επόμενη κυβέρνηση, που εμείς πιστεύουμε θα είναι η Νέα Δημοκρατία, για να κυβερνήσει με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις εδώ μέσα, ερήμην του ελληνικού λαού.

Δεν είναι δυνατόν το 2009 να ψήφισε άλλη πολιτική που συνοψιζόταν στο «Λεφτά υπάρχουν» και να συνεχιστεί να εφαρμόζεται μια πολιτική, που δεν είχε καμία σχέση με την παροχή εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό το 2009.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει ο βίος αυτής της Κυβέρνησης επί μακρόν, όταν υπάρχουν Υπουργοί που βλέπουν την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και όχι την επόμενη μέρα της Ελλάδος, όταν δεκάδες πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σκέφτονται την επόμενη μέρα της ηγεσίας του, πώς θα ασχοληθούν με την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες πολίτες, κύριοι συνάδελφοι, χρειάζονται μια Κυβέρνηση με προοπτική, μια Κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με το σύνολο των προβλημάτων και τα καθημερινά και τα μεσαία και τα μεγάλα ζητήματα, που θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο.

Αυτά που λέγαμε εμείς πριν δύο χρόνια με τον Πρόεδρο μας, τον Αντώνη Σαμαρά και μας κατηγορούσατε, τα παραδέχεται σήμερα όλη η Ευρώπη. Και η Ευρώπη λέει ότι ήταν λάθος η πολιτική, όπως και η εφαρμοζόμενη πολιτική. Και η Ευρώπη σήμερα μιλάει ότι χρειάζεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια αναπτυξιακή διαδικασία.

Σταματημένα τα έργα σε όλη την Ελλάδα. Εννέα χρόνια κατασκευάζονται φυλακές στη Δράμα, κύριε Υπουργέ και δεν τις τελειώνεται για δύο εκατομμύρια. Έξι χρόνια κατασκευάζεται περιφερειακός δρόμος στη Δράμα. Της «Άρτας το γεφύρι» έχει γίνει εδώ και δυόμισι χρόνια σταματημένος. Οι αγρότες έχουν να πάρουν επιδοτήσεις μήνες ολόκληρους. Ο ΕΛΓΑ δεν δίνει χρήματα, τα ΠΣΕΣ, το ίδιο. Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση. Τα χρήματα των δήμων, των Περιφερειών, τα πετσοκόψατε, 25% ΣΑΤΑ πήραν, για το 2011.

Πώς θα καταπολεμηθεί η ανεργία; Γι' αυτό δημιουργούνται ένα εκατομμύριο άνεργοι. Και δεν έχει αξία το τι λέω εγώ και τι λέτε εσείς. Όταν μια πολιτική εφαρμόζεται επί δύο χρόνια και δημιουργεί ένα εκατομμύριο ανέργους, δεν χρειάζεται μεγαλύτερη απόδειξη, για την αποτυχία της πολιτικής που ακολουθήσατε.

Γι' αυτό, λοιπόν, επιβάλλεται άμεσα να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να εγκρίνει αυτό το πρόγραμμα και αυτή την πολιτική, που θα του δώσει μια προοπτική ελπίδας, αισιοδοξίας και αντιμετώπισης των μεγάλων και καυτών κοινωνικών του προβλημάτων.

Σας ευχαριστώ.


Drama-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Δράμας