19 Δεκ 2011

Σύλλογος Διποτάμων Δράμας : Παρουσίαση του Ονομαστικού Μητρώου Αγροτών Προσφύγων


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος μας την Τετάρτη 21/12/2011 και ώρα 7:00 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, με θέμα «Παρουσίαση του Ονομαστικού Μητρώου Αγροτών Προσφύγων» και των στοιχείων που περιέχει για την κοινότητα Διποτάμων (παλιά ονομασία Κατούν) και ομιλητή τον εκδότη του ποντιακού περιοδικού «Άμαστρις» Δημήτρη Πιπερίδη. 
Στην εκδήλωση θα γίνει λεπτομερής αναφορά των ονομάτων των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στα Διπόταμα και του τόπου καταγωγής τους από τον Πόντο, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης στη βάση δεδομένων των αγροτών προσφύγων για συγγενείς τους που εγκαταστάθηκαν σε άλλα μέρη της Ελλάδας

Η παρουσία όλων των Διποταμιτών ( 2ης και 3ης γενιάς) κρίνεται απαραίτητη καθώς η εκδήλωση θα αποτελέσει πρώτα απονομή φόρου τιμής στους προγόνους μας και θα βοηθήσει τους νεότερους να μάθουν τις ρίζες τους.

Καλούμε επίσης όλα τα Σωματεία του Νομού Δράμας, που εκπροσωπούν κοινότητες προσφυγικών πληθυσμών από τον Πόντο, καθώς η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι η πρώτη που γίνεται στο νομό μας και περιλαμβάνει στοιχεία για όλους ανεξαιρέτως τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο μας θα είναι η παρουσία του καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη, ο οποίος θα προλογίσει την εκδήλωση.

Με τιμή
το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου