8 Δεκ 2011

Χαρά Κεφαλίδου : Συναντήσεις για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που αφορούν το Νομό μας

Συνάντηση της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου και του Προέδρου του Επιμελητήριου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα θέματα του Υπουργείου που αφορούν το Νομό μας

Προγραμματισμένη συνάντηση με πρωτοβουλία της Βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον Υπουργό 


κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν το νομό μας, καθώς και προτάσεις και τρόπους που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα στο νομό μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων που έχει ήδη εξαγγείλει το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε ο κ. Υπουργός η Δράμα μπορεί και πρέπει να έχει ανάπτυξη και ευημερία. Και ως τόπος προσφέρεται αλλά κυρίως διαθέτει ικανούς επιχειρηματίες για να την οδηγήσουν στην πρόοδο.

Η ευρύτερη περιοχή έχει υποδομές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον ήρθε ο χρόνος για να αξιοποιηθούν.

Ο κ. Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού, τα οποία αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό ενίσχυσε, με προσωπική του πρωτοβουλία, με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ποσό διατέθηκε για να ξεκινήσει η μελέτη για τον οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα Ε 61 που θα συνδέσει τη Δράμα με την Εγνατία, και γι’ αυτή την πρωτοβουλία η κα Κεφαλίδου ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη για την άμεση ανταπόκρισή του σε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της δραμινής κοινωνίας.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Γεωργιάδης προκειμένου να εκθέσει στον κ. Υπουργό τα θέματα και τους προβληματισμούς του επιχειρηματικού κόσμου της Δράμας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις τράπεζες και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν όλους τους επιχειρηματίες καθώς και για τον προβληματισμό που επικρατεί το τελευταίο διάστημα μετά την έντονη φημολογία για την Ειδική Οικονομική Ζώνη Θράκης.