12 Δεκ 2011

Το μήνυμα του Δήμου πέρασε επιτυχώς - το AIDS μας αφορά όλους

Ελπιδοφόρα ήταν η ανταπόκριση των νέων ανθρώπων στην δράση ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική είσοδο της Ονειρούπολης ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Γρηγορίου όπως και πλήθος κόσμου άναψαν  τα κεριά του συμβόλου redribbon, που σχηματίσθηκε  για τις ανάγκες της ενημερωτικής εκστρατείας κατά του Aids.

Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης αναφέρθηκε στην αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων οροθετικότητας, όπως και στην ανάγκη  ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών όλων των ηλικιών, κυρίως όμως των νέων ανθρώπων. Ανάλογες αναφορές έγιναν και από την πλευρά της  κ. Φανής Γκόμα υπεύθυνης του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης , όπως και τον διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας  κ. Μιχάλη  Χρυσομάλλη ως εκπροσώπου της 4ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ  τα κρούσματα οροθετικότητας στην χώρα μας παρουσιάζουν φέτος  ανησυχητική αύξηση της τάξης του 52,7 %.