16 Δεκ 2011

Ονειρούπολη Δράμας 2011-2012: Δεν είναι μόνο μια γιορτή αλλά μια ολόκληρη παραμυθένια πολιτεία


Δεν είναι μόνο μια γιορτή αλλά μια ολόκληρη παραμυθένια πολιτεία

Μηνύματα καρδιάς αρμονικά δεμένα με το πνεύμα και την ουσία των Άγιων ημερών Μηνύματα θέλησης και επιμονής δόθηκαν από την Ονειρούπολη το πρωί της Τετάρτης. Τα παιδιά εκείνα, που μιλούν με την καρδιά και τις ειδικές ικανότητές τους (ΑΜΕΑ) και οι φίλοι τους ένωσαν την προσπάθειά τους και έδωσαν την δική τους ματιά στην Ονειρούπολη της Δράμας. Έκαναν αθλοπαιδιές -μαζί με παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιοχής- δίνοντας μια θέση στην ελπίδα, αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα βήματα τα κάνει η καρδιά...


Συμμετείχαν : οι δομές της ΕΨΥΚΑ στο Ν.Δράμας (Α' Οικοτροφείο ΒΝΥ "Αρσινόη" στην Προσοτσάνη, Β' Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο "Αγάπανθος" στην Αργυρούπολη και Κέντρο Ημέρας "Πολυδεύκης" στη Δράμα), Οικοτροφείο "Πηγή" της ΔΕΥΨΥ, το ΕΕΚ Δράμας και το ΤΕΕ Νικοτσάρα.

Τα Χριστούγεννα είναι πάνω από όλα αγάπη. Όσο πιο πολύ την δίνεις τόσο πιο πολύ την παίρνεις. Τα παιδά των κοινωνικών δομών έχουν μεγάλα αποθέματα αγάπης μέσα τους για την ζωή και τους συνανθρώπους τους και το απέδειξαν και αυτή τη φορά. Με θέληση και πείσμα κερδίζουν συνεχώς έδαφος κατοχυρώνοντας τον χαρακτηρισμό άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και όχι με ειδικές ανάγκες.

Η Ονειρούπολη και φέτος έγινε μία τεράστια αγκαλιά που χωρά όλα τα παιδιά. Είναι πηγή χαράς παιχνιδιού, έμπνευσης και δημιουργίας. Στο παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη οι ώρες μετρούν διαφορετικά και οι ευχάριστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη γιαυτό και η Ονειρούπολη δεν είναι μόνο μία γιορτή είναι ένας ολόκληρος παραμυθένιος κόσμος …όπως θα θέλαμε όλοι να είναι...!

Εκατοντάδες μαθητές επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης την Ονειρούπολη. Μερικά από τα σχολεία που βρέθηκαν στην παραμυθένια πολιτεία ήταν, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Πολύστηλου και του Δάτου Καβάλας, το Δημοτικό Φωτολίβους, το 2ο Γυμνάσιο Σερρών, τα Δημοτικά Σχολεία Μικρόπολης και Αμυγδαλεώνα, το Νηπιαγωγείο Μικρόπολης, το 22ο Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο Κομοτηνής και άλλα...



Drama-tika.blogspot.com, Τα Νέα της Ονειρούπουλης Δράμας 2011 - 2012