17 Δεκ 2011

Ποδηλατοδρομίες στην Καβάλα την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Δύο ποδηλατοδρομίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Η πρώτη ποδηλατοδρομία απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών και καλύπτει απόσταση 10 χλμ.



Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και θα καλύπτει τις οδούς Ομονοίας (ανάβαση), Δαγκλή, Τσολάκη, Βενιζέλου, Χρ. Σμύρνης, Τενέδου, Καλαμίτσα, με επιστροφή από την οδό Ερ. Σταυρού, παραλία ΝΟΚ, παραλία, νησίδα Εμπορικής Τράπεζας, Βενιζέλου και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Η δεύτερη ποδηλατοδρομία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών και καλύπτει απόσταση 3 χλμ., με διαφορά δεκαπέντε λεπτών από την πρώτη.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Ελευθερίας και θα συνεχιστεί στον κύκλο της πλατείας και στις οδούς Βενιζέλου, πλατεία Καπνεργάτη, Κύπρου (μπροστά από το δημαρχείο), Βενιζέλου, κόμβο Φαλήρου, Αμερ. Ερ. Σταυρού, παραλία ΝΟΚ, ΚΤΕΛ Μητροπολίτου Καβάλας Χρυσοστόμου, Ερυθρού Σταυρού, Αβέρωφ και Βενιζέλου με τερματισμό στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μια ώρα πριν τις ποδηλατοδρομίες, στον χώρο της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας.

Τις ποδηλατοδρομίες διοργανώνει ο δήμος Καβάλας στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Το ποδήλατο και η άθληση στη ζωή μας», με την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά καπελάκια και αυτομάτως θα λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη κλήρωση των δέκα αγωνιστικών ποδηλάτων που θα γίνει από τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή στο τέλος της εκδήλωσης.

Πηγη: www.inpost.gr