21 Νοε 2011

Δήμος Δράμας : Εγκαίνια της Έκθεσης Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Οι Δραμινοί τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους τα εγκαίνια της Έκθεσης Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των Δραμινών στα εγκαίνια της κινητής Έκθεσης Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δημαρχείου.  Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 19-11-2011 μέχρι 15-01-2012 καθημερινά από 09.00-21.00.


Πολλές δεκάδες φίλοι της λαϊκής μας παράδοσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Δράμας και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων, στην διάρκεια της οποίας μίλησαν ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και ο διακεκριμένος εθνομουσικολόγος και πρόεδρος του Μουσείου, κ.  Λάμπρος Λιάβας.

Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης  συνεχάρη την εξαιρετική προσπάθεια του κ. Λιάβας και των συνεργατών του στον τομέα της διατήρησης και διάδοσης  της Μουσικής Λαϊκής  μας Παράδοσης. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Δήμου Δράμας και του Κέντρου Εθνομουσικολογίας πρόκειται να συνεχιστεί με δράσεις που θα περιλαμβάνονται και στα Ελευθέρια αλλά και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους  Δράμας.  Σε ότι αφορά τα εκθέματα που παρουσιάζονται τόνισε ότι «πρόκειται για μία αξιοθαύμαστη  δουλειά που οι Δραμινοί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν».

Ο διακεκριμένος καθηγητής Μουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας και εξήγησε ότι τέτοιου είδους  προσπάθειες θα πρέπει να έχουν και συνέχεια, καθώς φέρνουν την μουσική λαϊκή μας παράδοση πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα την νεολαία, που θα πρέπει να δει τα παραδοσιακά μουσικά όργανα σαν κομμάτι της ίδιας μας της  ζωής και όχι σαν μουσειακά εκθέματα.