24 Νοε 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ : Ο κ. Χαρακίδης και η παράταξή του δεν έχουν σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δράμας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 38 τακτικά και 7 έκτακτα θέματα. Κυριάρχησαν το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων και ο καθορισμός συντελεστών φόρων, τελών και δικαιωμάτων για το 2012.


Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε περίτρανα στη δραμινή κοινωνία ότι ο κ. Χαρακίδης και η παράταξή του δεν έχουν σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη του νέου Καλλικρατικού Δήμου Δράμας. Σπασμωδικές προτάσεις χωρίς όραμα και προοπτική που δεν οδηγούν δυστυχώς τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Ούτε ένα έργο για την κτηνοτροφία και τη γεωργία που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί, σε έναν κατεξοχήν κτηνοτροφικό και γεωργικό Δήμο.

Το γεγονός βέβαια που προκαλεί απορίες, είναι γιατί μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 δεν υπάρχει ούτε μία προεκλογική δέσμευση και εξαγγελία της παράταξης «πόλη+ζωή». Πουθενά οι κηπουπόλεις! Πουθενά οι πεζογέφυρες! Πουθενά φυσικά το πολυώροφο parking στην πλατεία της Δράμας!

Κι αναρωτιόμαστε αν δεν είναι αυτό εξαπάτηση του δραμινού λαού τότε τι είναι;

Για την παράταξή μας, που αναμόρφωσε τη Δράμα τα 20 χρόνια που διοίκησε το Δήμο, σημασία έχει να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη προσιτή σε όλους. Σημασία έχει να κατανοήσουμε τι πόλη θέλουμε. Να δούμε μπροστά. Να σχεδιάσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια και όχι με γνώμονα τις επόμενες εκλογές. Πρέπει να γίνουν σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δραμινών.

Όσον αφορά το θέμα του καθορισμού των δημοτικών τελών και φόρων, η παράταξή μας αναλογιζόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε, πρότεινε με αίσθημα ευθύνης μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 10%.