25 Νοε 2011

Χαρά Κεφαλίδου : Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το Ειδικό Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας σε Δράμα - Καβάλα

Το πρώτο στη χώρα ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για ανέργους ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στο Νομό Δράμας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας επρόκειτο να ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο.

Η  καθυστέρηση οφείλεται στα μέτρα που χρειάστηκε να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια στην υλοποίησής του.

Η κοινωφελής εργασία εκτός της ενίσχυσης της απασχόλησης αποτελεί και μέτρο αναπτυξιακής πολιτικής. Σε ένα Νομό με χιλιάδες ανέργους το όφελος από τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας έστω και για πέντε μήνες, με μηνιαία αποζημίωση 625,00 €, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη, δημιουργεί από μόνο του ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή γιατί η απασχόληση είναι ένας αναπτυξιακός μοχλός.

Η Βουλευτής Χαράς Κεφαλίδου δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας που έχει το θέμα για το Νομό μας, είχε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και παρακολουθούσε στενά όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό θέλει να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και επίσημα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα με την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το βόρειο και νότιο Αιγαίο και κάθε εβδομάδα το Υπουργείο θα είναι σε θέση να ολοκληρώνει τη διαδικασία και να προκηρύσσονται οι θέσεις σε δυο περιφέρειες. Ουσιαστικά μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχουν ενταχθεί όλες οι περιφέρειες με όλα τα προγράμματα, στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Χαρά Κεφαλίδου
Βουλευτής Δράμας