10 Οκτ 2011

Αθωώθηκαν τα μέλη της διοίκησης της Π.Ε. Αν. Μακεδονίας Τυφλών

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου οδηγήθηκε η εσωτερική προστριβή ανάμεσα σε δύο φορείς που εκπροσωπούν τους συμπολίτες με πρόβλημα όρασης. Στις 7/10 το πρωί, συγκεκριμένα, στο Πρωτοδικείο Καβάλας και ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου, δικάστηκαν ορισμένα μέλη των διοικήσεων της Περιφερειακής Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου, στον οποίο υπάγεται η Π.Ε. Αν. Μακεδονίας, τυφλών, με τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης (κατά συρροή), της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ηθικής αυτουργίας στις προηγούμενες πράξεις.


Η προστριβή άρχισε από ένα έρανο

Πριν από μερικά χρόνια, κάποια άτομα, λέγοντας ότι εκπροσωπούν ένα σύλλογο τυφλών, έκαναν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου. Για την κίνηση αυτή ενημερώθηκε, από πολίτες, το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε. Αν. Μακεδονίας, το οποίο απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η Π.Ε. Αν. Μακεδονίας δεν είχε καμία σχέση με τον έρανο.

«Εμείς θέλαμε, μόνο, να ενημερώσουμε τα μέλη της Ένωσης μας και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και, παράλληλα, να ζητήσουμε από την Εισαγγελία να διερευνήσει το θέμα», είπε το μέλος του δ.σ. της Π.Ε. Αν. Μακεδονίας, Μάκης Κρεμμύδας, στην πρόεδρο του δικαστηρίου, ενώ ο πρόεδρος, Κώστας Αποστολίδης, δήλωσε ότι μήνυση που κατέθεσε η Π.Ε., δεν ήταν εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

«Είναι πολιτική του Συνδέσμου μας να καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα, για να προστατέψουμε τους τυφλούς και το αναπηρικό κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, του νόμιμου φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με πρόβλημα όρασης στην Ελλάδα, όπως είπε. Από την πλευρά των μηνυτών, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών, όπως αυτοπροσδιορίστηκε, είπε ότι οι σχέσεις με τους κατηγορούμενους δεν ήταν ποτέ καλές. «Από παλιά μας εχθρεύονται, μας κατηγορούν και μας αποφεύγουν.

Είναι θλιβερό να διασυρόμαστε στα δικαστήρια, ενώ θα έπρεπε, όλοι μαζί, να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των τυφλών και του κινήματος», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι θα απέσυρε τις κατηγορίες, αν οι κατηγορούμενοι δήλωναν δημόσια συγνώμη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε, εάν ήταν βέβαιος ότι η μήνυση που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι για παράνομο έρανο, αφορούσε εκείνον προσωπικά.

«Όταν κατηγορούν και δυσφημούν την Πανελλήνια Ένωση, είναι σαν να κατηγορούν και να δυσφημούν τον πρόεδρο της», απάντησε. Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο. «Το δικαστήριο κηρύσσει αθώους τους κατηγορουμένους, γιατί δεν καταδείχτηκε ο δόλος και η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης», ανακοίνωσε η πρόεδρος. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι τη δίκη παρακολούθησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, με πρόβλημα όρασης, Παναγιώτης Κουρουπλής.

Πηγή:Κ-ΤΥΠΟΣ

Δραμα-tika.blogspot.com