10 Οκτ 2011

«Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» : Πετυχημένο το διήμερο των εκδηλώσεων της ιστορικής παράταξης στο Δημοτικό Ωδείο


«Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» : Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 το διήμερο των εκδηλώσεων της ιστορικής δημοτικής μας παράταξης, που από τον Ιούνιο είχε προαναγγείλει ο νέος Επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.


Για την παράταξη μας το εύκολο θα ήταν να μη διοργανώσει αυτό το διήμερο. Επικαλούμενοι τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Δράμα και η Ελλάδα, τη γενικότερη αρνητική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε κυρίως στον οικονομικό τομέα και την απαξίωση που υπάρχει απέναντι σε 


κάθε πολιτική δραστηριότητα, το μόνο εύκολο θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα. Τότε όμως δε θα είχαμε δικαίωμα να λέμε ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο», όπως συνηθίζει να λέει και ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Τότε θα χάναμε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος με το δίκιο του θα έλεγε ότι κι αυτοί σαν τους άλλους είναι.

Τολμήσαμε όμως να σταθούμε μπροστά στο δραμινό λαό με μάτια καθαρά και με λόγο έντιμο. Τολμήσαμε να ανοίξουμε το βηματισμό μας για να φτάσουμε την κοινωνία που μας έχει προσπεράσει προ καιρού. Τολμήσαμε να εκθέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση όλης της δραμινής κοινωνίας.

Ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον γιατρό Χαράλαμπο Δερετζή και συναυλία με την Αρετή Κετιμέ
  
Όπως είναι γνωστό ο Οκτώβριος έχει θεσπιστεί παγκοσμίως να είναι ο μήνας κατά του καρκίνου του μαστού. Με στόχο λοιπόν την ευαισθητοποίηση των δραμινών πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7:30 μμ σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον εξαίρετο άνθρωπο και λαμπρό επιστήμονα Χαράλαμπο Δερετζή, χειρουργό-γυναικολόγο-μαιευτήρα. 

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής με την αγαπημένη και ταλαντούχα Αρετή Κετιμέ και το δικό μας Πέτρο Παπαεμμανουήλ. Τους δύο ερμηνευτές συνόδευσαν κορυφαίοι μουσικοί όπως ο βιρτουόζος του βιολιού Κυριάκος Γκουβέντας, ο Λευτέρης Παύλου στα κρουστά, ο Θανάσης Κουλεντιανός στο κανονάκι και η Σοφία Νάτσιου στο λαούτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι τους συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.
Γενική Συνέλευση και προγραμματισμός δράσεων για το μέλλον

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:30 πμ πάλι στο Δημοτικό Ωδείο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της παράταξης. Αρχικά και αφού διαπιστώθηκε η απαιτούμενη απαρτία, εκλέχτηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνελεύσεως με πρόεδρο τον ιατρό-καρδιολόγο Ευάγγελο Ματζαλάρδα και μέλη τον Πρόεδρο της Ένωσης Παντοπωλών Αναστάσιο Βασιλειάδη και την Φυσικοθεραπεύτρια του Νοσοκομείου Δράμας Δώρα Τσαπέκου

Στη συνέχεια έγινε οικονομικός απολογισμός από τον ταμία του Σωματείου και πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη και απολογισμός δράσεων από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Εφραιμίδη. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου Αθανάσιος Πάππος, πρότεινε στο σώμα τον προγραμματισμό δράσεων για το μέλλον οι οποίες όλες υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος σε συνδυασμό με εθελοντική αιμοδοσία και τη δεντροφύτευση περιοχών σε συνεργασία με το Δασαρχείο Δράμας.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Επικεφαλής και Υποψηφίου Δημάρχου της παράταξής μας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς όλους και άσκησε οξεία κριτική στον κ. Χαρακίδη και στη δημοτική αρχή. Διαβεβαίωσε ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο μέλλον λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «η ιστορική παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» δεν είναι ένα άψυχο σώμα αλλά ένας ολοζώντανος οργανισμός που αναπνέει, που δημιουργεί, που κινείται μπροστά»!

Παρόν στην εκδήλωση το μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης

Λόγω της έκτακτης σύγκλησης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα το παρόν στην εκδήλωση δεν μπόρεσε να δώσει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, τον οποίον όμως εκπροσώπησε το μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης διάβασε το μήνυμα του κ. Παπαμιμίκου και ανέπτυξε ομιλία με θέμα «ο ρόλος της νεολαίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στο διήμερο των εκδηλώσεων παρευρέθησαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Μαργαρίτης Τζίμας, ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Μαργαρίτης, ο πολιτευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας Κωνσταντίνος Καραβάς, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αναστάσιος Αρναουτόπολους, ο Πρόεδρος της Τ.Ο Δήμου Δράμας Κώστας Κόντος, η Πρόεδρος του τμήματος Γυναικών της ΝΔ Νικολέτα Τσέπελη, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μιχάλης Τάσσου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Χαραλαμπίδης και Ιωάννης Δάντζερας, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Συνόλας, μεγάλος αριθμός υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής και αθλητικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος ενεργών δραμινών που δε συμβιβάζεται με τη μετριότητα.
  
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

πετυχημενο ?????????????? χαχαχα οΓρηγορης ο Τζιμας ο Θωμας ο Σακης και οι οικογενειες τους ηταν Οικογενειακη υποθεση καντατησαν την παραταξη