26 Σεπ 2011

Μαθήματα Μαγειρικής από την Chef Στέλλα Σπανού στην Ξάνθη

Κύκλο μαθημάτων μαγειρικής σε συνεργασία με την βραβευμένη με το BEST IN THE WORLD AWARD COOKBOOK GOURMAND CHEF, Στέλλα Σπανού εγκαινιάζει Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.


Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας. Επιμελείται μενού σε Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Σαν συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις». Υπό έκδοση βρίσκονται τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα». Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 2541026635 -29282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.


Πηγή:ert

Drama-tika, Ειδήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ