27 Σεπ 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ: Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Δράμας


Μετά την κατάργηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) από τις αρχές του 2011, μετά τη συγχώνευση της Α΄ και Β΄ Χειρουργικής πριν από λίγο καιρό, άλλη μία κίνηση υποβάθμισης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Δράμας πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.


Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Νοσοκομείου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου με ψήφους 5 υπέρ και 1 κατά αποφάσισε τη συγχώνευση της Οφθαλμολογικής Κλινικής με την Ω. Ρ. Λ. , με τον τίτλο «Τμήμα αισθητηρίων οργάνων»! Φυσικά η μία αρνητική ψήφος ήταν αυτή του εκπροσώπου των ιατρών, οι οποίοι πια ανήμποροι παρακολουθούν τις αρνητικές εξελίξεις.

Εύλογα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα τα οποία η παράταξή μας θέτει προς κάθε υπεύθυνο:

- Ζητήθηκε γνωμοδότηση από τους γιατρούς για τη συγκεκριμένη συγχώνευση;

-Ποιοι οι λόγοι της συγχώνευσης αφού ήδη σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού η Οφθαλμολογική Κλινική μαζί με την Ω. Ρ. Λ. έχουν ήδη εδώ και πολύ καιρό συγχωνευτεί;

- Ποιος και με ποια κριτήρια πήρε την απόφαση για τη συγχώνευση;

- Ζητήθηκε η γνώμη των υπευθύνων ιατρών των δύο κλινικών για τη συγχώνευση ή αυθαίρετα προχώρησε η διοίκηση σε αυτήν;

- Ισχύει ή δεν ισχύει η γραπτή δέσμευση από τις 23 Μαρτίου του υφυπουργού υγείας Χρήστου Αηδόνη για μη κατάργηση της Μ.Ε.Θ. και καμίας αλλαγής στην λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας.

Ως Κέντρο Υγείας λειτουργεί πια το Νοσοκομείο της Δράμας!

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι πια γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Δράμας λειτουργεί πια ως Κέντρο Υγείας!

Με την κατάργηση της Μ.Ε.Θ. οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις μεταφέρονται στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Με τη συνένωση της Οφθαλμολογικής Κλινικής με την Ω. Ρ. Λ. με τον «έξυπνο» μάλιστα τίτλο «Τμήμα αισθητηρίων οργάνων», όταν ούτε καν μάθημα με αυτόν τον τίτλο δεν υπάρχει στις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές, είναι προφανές ότι όταν θα εφημερεύει ένας οφθαλμίατρος δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που αφορούν το λάρυγγα, τη μύτη ή το αυτί αλλά και το αντίθετο!


Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε όλοι οι Δραμινοί

Μετά τις συνταρακτικές αυτές εξελίξεις, η παράταξή μας απευθύνει πανδραμινό κάλεσμα προς όλους τους υγιώς σκεπτόμενους συμπολίτες μας πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Φτάνει πια η κοροϊδία! Επιτέλους ας υπάρξει ένα τέλος στη συνεχόμενη υποβάθμιση της Δράμας. Πρέπει οι πολίτες να αφυπνιστούν και να διαμαρτυρηθούν έντονα. Το Νοσοκομείο είναι ο καθρέφτης μας. Η διοίκηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει την κατρακύλα του.

Η παράταξή μας, ως σοβαρή και αξιόπιστη αυτοδιοικητική δύναμη θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή υποβάθμισης της Δράμας από οποιονδήποτε κομματικό, πολιτικό ή άλλο φορέα. Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε όλοι οι Δραμινοί για το Νοσοκομείο μας. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των άξιων γιατρών μας, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό δίνουν καθημερινά έναν άνισο και δύσκολο αγώνα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο χώρο της υγείας. Με την υγεία δεν παίζουμε! Τέρμα τα αστεία!».

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ