21 Σεπ 2011

Αντώνης Παπαδόπουλος : καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας



"Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλών κινηματογραφικών προδιαγραφών που δείχνει πως παρά την οικονομική κρίση η ελληνική παραγωγή σημειώνει αύξηση και είναι χαρακτηριστικό πως φέτος υποβλήθηκαν πάνω από 250 ταινίες, αριθμός μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια", δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος.


Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στη διάρκεια του χειμώνα το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει σε περισσότερες από 60 πόλεις της Ελλάδας, ενώ την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου ολόκληρο το ελληνικό τμήμα θα προβληθεί στην Αθήνα.

Από Δευτέρα (19/9) και έως το Σάββατο το κοινό θα παρακολουθήσει μια θεματολογία που κινείται από την κωμωδία στη σάτιρα και την επιστημονική φαντασία, ενώ κυριαρχεί η ενασχόληση με την κοινωνική πραγματικότητα, την οικονομική λιτότητα και τον ρατσισμό.

Οι κριτικές επιτροπές έπιασαν ήδη δουλειά και οι τρεις πρόεδροι, ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης (Εθνικό Διαγωνιστικό), ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος (Διεθνές Διαγωνιστικό) και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάνος Ευστρατιάδης (digi 2011), είπαν χθες πως θα κρίνουν τις ταινίες στο σύνολό τους ως ολοκληρωμένες παραγωγές και θα αποφασίσουν με βάση το αποτέλεσμα που θα παρουσιαστεί.

Δευτέρα πρωί, μέλη της ομάδας θεάτρου του δρόμου "Le cirque petit", ντυμένοι ως ξυλοπόδαροι κάλεσαν τους Δραμινούς στις αίθουσες για να δουν τις ταινίες, ενώ το βράδυ παρουσίασαν ένα θέαμα που συνδύαζε τον σύγχρονο χορό με τις φωτιές και τα ακροβατικά.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, την Κυριακή (18/9), εγκαινιάστηκε στους χώρους του Φεστιβάλ, έκθεση εικαστικών των ατόμων με ψυχικές διαταραχές του Κέντρου Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης".

"Το κοινό έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει με μια αισιόδοξη ματιά τα προβλήματα του σύγχρονου καιρού, μέσα από τα εικαστικά έργα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές", δήλωσε η ψυχολόγος του Κέντρου, Θέλεια Κοτσαμπασίδου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ αναφέρθηκε στη μακροχρόνια συνεργασία του θεσμού με το Κέντρο "Πολυδεύκης", αποδίδοντας τα εύσημα στο προσωπικό.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γυρίσει μια ταινία ντοκιμαντέρ με θέμα την ψυχική ασθένεια, προκειμένου να προβληθεί η συνεργασία αυτή και να γίνει γνωστό το έργο της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.).

ethnos.gr
Φεστιβάλ Δράμας