29 Σεπ 2011

Κομοτηνή: «Τα πρόβατα απήργησαν και ζήτησαν καλύτερες συνθήκες σφαγής». Σεμινάριο για την εκπαίδευση στα σφαγεία

Κάποτε ο Θεσσαλονικιός ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος έγραφε με νόημα ότι «τα πρόβατα απήργησαν και ζήτησαν καλύτερες συνθήκες σφαγής». Οι στίχοι του έγιναν ακόμη και σύνθημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πέραν αυτών, όμως, το καθ' αυτό νόημά τους παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό αποστέλλοντας σε κάθε κατεύθυνση μηνύματα για την προστασία των ζώων και όχι μόνο…


«Η προστασία των ζώων κατά τη σφαγή ή τη θανάτωσή τους είναι ουσιαστική τόσο για λόγους φιλοζωίας και σεβασμού στα δικαιώματα των ζώων όσο και για λόγους διασφάλισης της ποιότητας του κρέατος», εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Πωλίνα Σιδερά, μια γυναίκα που βρίσκεται από τον περασμένο Ιούνιο, στη θέση της μάνατζερ του σφαγείου Κομοτηνής. Από αυτό το πόστο συντονίζει όλα τα τμήματα της παραγωγής του σφαγείου, από τους πελάτες και τις προμήθειες μέχρι την παραγωγή του κρέατος και την αποστολή του στα κρεοπωλεία.

Με αφορμή τη διοργάνωση αύριο και την Παρασκευή, σεμιναρίου για την εκπαίδευση στα σφαγεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κ. Σιδερά επισημαίνει ότι η μη τήρηση των σωστών προδιαγραφών για την διαδικασία της σφαγής αυξάνει το στρες των ζώων, με αποτέλεσμα αφενός να σημειώνονται περιστατικά κακομεταχείρισης και αφετέρου να παράγεται κρέας κακής ποιότητας. 

ota.gr