29 Σεπ 2011

Κοινή ανακοίνωση σωματείων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας


ΠΑΣΟΝΟΠ  - ΣΩΜ ΕΡΓΑΖ. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΔΡΑΜΑΣ
(Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στάση εργασίας 11:00-15:00)

Συναδέλφισσες- φοι

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει θύματα μιας λυσσώδης επίθεσης τόσο από την κυβέρνηση και την τρόϊκα όσο και από τα ντόπια φερέφωνά τους. Η επιδρομή τους σε βάρος της πλειοψηφείας του λαού και των εργαζόμενων δεν έχει τέλος. Δίνουν όσο πιο πολλά μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, μεγάλο κεφάλαιο και τράπεζες, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.


Οι έκτακτες εισφορές, το χαράτσι για τα σπίτια, η μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ, το (ενημέρωση Drama-tika.blogspot.com) ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η περικοπή των εισοδημάτων-μισθών και συντάξεων-, το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, οι “εργασιακές εφεδρείες-απολύσεις”, το νέο φτωχολόγειο που έρχεται, είναι μόνο τα προεόρτια αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Άραγε τι άλλο πρόκειται να μας ζητήσουν για την καταβολή της έβδομης, της όγδοης ή της ένατης δόσης. Ο κατήφορος που μας οδηγούν δεν έχει τέλος. Σαν μαθητευόμενοι μάγοι θα βγάζουν συνεχώς από το καπέλο τους νέα μέτρα, περισσότερη εξαθλίωση, μεγαλύτερη ταπείνωση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ο δικός μας χώρος, ο χώρος της υγείας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συστηματικά. Χαράτσι στους πολίτες για την προσέλευσή τους στα εξωτερικά ιατρεία, δώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες κρεβάτια, εξοπλισμός και προσωπικό από το ΕΣΥ, αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού του ΕΣΥ με την αναλογία μιας πρόσληψης για δέκα αποχωρήσεις.

Στο νοσοκομείο μας το προσωπικό έχει να πληρωθεί δεδουλευμένα από τον Μάιο και δεν φτάνει αυτό, έχει υποστεί τεράστιες περικοπές μισθού αφενός, αφετέρου η διοίκηση μας λέει ότι έχει χρήματα για να πληρώσει μέχρι τον Ιούλιο του '11. Οι υπόλοιποι μήνες είναι στον αέρα και κανείς δεν εγγυάται ότι οι συνάδελφοι που δουλεύουν νύχτες, αργίες, βάρδιες θα πληρωθούν. Η ΜΕΘ είναι κλειστή από τον Μάρτιο και το μόνο που μας λένε είναι ότι “θα ανοίξει” κρατώντας ταυτόχρονα το προσωπικό της ΜΕΘ σε ομηρία.

Συναδέλφισσες- φοι

Όσο δεν αντιδρούμε θα μας επιτίθενται περισσότερο.
Όλοι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην στάση εργασίας 11:00-15:00
Όλοι στην συγκέντρωση στην αυλή του νοσοκομείου

ΠΑΣΟΝΟΠ- ΣΕΓΝΔ

Πηγή:ygeianet

Drama-tika.blogspot.com , Ειδήσεις της Δράμας