23 Σεπ 2011

Ανακοίνωση Δ&Δ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΟΒΕΕ "ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ" σχετικά με προϊόντα της εταιρίας

Έχει γίνει μία «επίθεση» κατά της εταιρίας μας και θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ακουστεί και η δική μας πλευρά.

Ναι βρέθηκε όντως ένα δείγμα θετικό στην Σαλμονέλα…ένα δείγμα που πάρθηκε από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας στης 13/06/2011 με αρ. πρωτοκόλλου: 1918 όπου επρόκειτο για μία ποσότητα των 230 κιλών. Δυστυχώς όμως...


Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τύχη αυτού (όπως και κάθε άλλου δείγματος) και ευελπιστούμε απλά στην ορθή εξέταση του. Τα αποτελέσματα του κάθε δείγματος τα λαμβάνουμε εντός λίγων ημερών για να προβούμε και στις ανάλογες διορθωτικές ενέργειες εάν προκύψει μία τέτοια ανάγκη.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου δείγματος έφτασαν 3 μήνες μετά!!! Γιατί άραγε ???

Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ! Γεγονός είναι πως με ένα και μόνο δείγμα προσπάθησαν να μας διασύρουν, χωρίς να γίνει μία αναφορά πως σε προηγούμενους ελέγχους και σε μεταγενέστερους τα δείγματα ήσαν αρνητικά.

Λυπούμαστε πάρα πολύ που έγινε τόση φασαρία γύρω από ένα θέμα και ένα προϊόν που κανείς δεν θα καταναλώσει ωμό (ως γνωστόν η Σαλμονέλα καταστρέφετε στους 56 C σε 1 λεπτό) και δεν βλέπουμε πως σε κάποιους χώρους τα ωμά τρόφιμα έρχονται σε συνεχή επαφή με μαγειρεμένα-έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα!

Εμείς από μεριά μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιδεικνύουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο κάθε έλεγχο και τα αποτελέσματα του στον οποίο έχουμε υποβληθεί και να ευελπιστούμε πως και ο Ε.Φ.Ε.Τ. από την πλευρά του θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του ελέγχου που ακολούθησε στης 14/09/2011 με αρ. πρωτοκόλλου: 2791 τα οποία ήταν αρνητικά. 

Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε ότι ελέγχους τέτοιου είδους δέχονται μόνο οι βιοτεχνίες κρεάτων και ότι τα καταστήματα των κρεοπωλείων δεν υποχρεούνται νομοθετικά να προβαίνουν σε μικροβιολογικούς ελέγχους.

Τρανταχτή απόδειξη εξάλλου για τη ποιότητα των προϊόντων μας είναι το γεγονός πως τα καταναλώνουμε οι ίδιοι μας και τα δίνουμε και στα παιδιά μας (ηλικία ευαίσθητη για την εκδήλωση σαλμονέλωσης).


Δ&Δ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΟΒΕΕ <<ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ>>
ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΕΝΑΝΤΙ ΒΙ.ΠΑ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΤΗΛ.25220.42555 FAX 25220.42557