3 Σεπ 2011

Δηλώσεις των βουλευτών του Έβρου για τις εξελίξεις για τον Χρυσό


Δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επένδυσης του Χρυσού στο Πέραμα Έβρου έκαναν οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου στην ΕΡΑ.

 


«Αυτή η επένδυση δε θα γίνει, γιατί είναι επιζήμια και θα είναι καταστροφική για το μέλλον της περιοχής», σχολίασε για το θέμα, σε δηλώσεις του ο βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος, σημειώνοντας ότι «δε θα μπορούσε να μην εξεταστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η αίτηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας για ένταξη στη διαδικασία Fast Track, αυτό όμως δε σημαίνει και δέσμευση για θετική απάντηση και αδειοδότηση».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή-Τέντε δεν έκρυψε την ανησυχία της για τη «διγλωσσία» που παρατηρείται στο συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενώ εξέφρασε και την ενόχλησή της, για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση των βουλευτών του νομού, πριν τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης. «Αυτή η επένδυση αποτελεί "casus belli" για εμάς», τόνισε η βουλευτής και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν θα μείνει αναπάντητο».

«Την άδεια για τη λειτουργία τη δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι το Ανάπτυξης», τόνισε μιλώντας για το ίδιο θέμα, η βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση. Υποστήριξε επίσης πως «η επένδυση του Χρυσού θα δώσει λιγότερα από αυτά που θα πάρει», και εκτίμησε πως «ο τόπος θα παλέψει για μία άλλου είδους ανάπτυξη».

Δηλώσεις για την εξέλιξη έκανε και ο βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι είναι "σκορποχώρι", αφού για άλλα δεσμεύτηκε πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός και άλλα ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης». Ο ίδιος εκτίμησε επίσης πως «η αδειοδότηση της εταιρείας Χρυσού θα πρέπει να θεωρείται τετελεσμένο γεγονός» και έκανε λόγο για «μία απόφαση που ελήφθη ερήμην της τοπικής κοινωνίας».

πηγή:inpost