5 Σεπ 2011

Αγανακτισμένοι Δράμας: οι αποφάσεις της πλατείας



Το βράδυ του Σαββάτου, μετά από αρκετό καιρό ξαναείδαμε την πλατεία της Δράμας γεμάτη. Οι Δραμινοί πολίτες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους πάνω σε διάφορα προβλήματα, οικονομικά, φορολογικά, κοινωνικά, εργασιακά και φυσικά εκπαιδευτικά. Στη συνέλευση της πλατείας Ελευθερίας ψηφίστηκαν τα εξής:



1. Αλληλεγγύη στις υπό κατάληψη πανεπιστημιακές σχολές και σχολές Τ.Ε.Ι, στους φοιτητές και στον αγώνα τους για τη διατήρηση των εκπαιδευτικών τους δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο της υποστήριξης αυτού του αγώνα, οι Δραμινοί αγανακτισμένοι καλούν στην πλατεία μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και γονείς για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, καθώς το εκπαιδευτικό πρόβλημα είναι πρόβλημα κοινωνικό και μας αφορά όλους μας. Επιπλέον, αποφασίστηκε στην συνέλευση της Τετάρτης 7/9 κεντρικό θέμα συζήτησης να είναι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.


2. Εκπροσώπηση των Δραμινών αγανακτισμένων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ), συσπείρωση με τους Θεσσαλονικείς αγανακτισμένους και συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας.


3. Δημιουργία δραμινού δικτύου αλληλεγγύης όπου καθένας ο οποίος θέλει να συμμετέχει, προσφέρει υπηρεσίες ή αντικείμενα που διαθέτει, με αντάλλαγμα υπηρεσίες ή αντικείμενα που χρειάζεται. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να το δηλώνει στο τραπεζάκι της πλατείας.


Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η συνέλευση των Δραμινών αγανακτισμένων θα γίνεται κάθε Τετάρτη στις 9:30 ώρα, όμως η παρουσία μας στην πλατεία Ελευθερίας θα είναι καθημερινή με συζητήσεις και διαφορα δρώμενα που θα οργανώνονται κατά καιρούς.

http://aganaktismenoi-drama.gr/