3 Σεπ 2011

Πρόβα… Σούπερ λιγκ για τη Δόξα Δράμας με τον Άρη στις 3/9


Πρόβα… Σούπερ λιγκ για τη Δόξα Δράμας (18:00) το Σάββατο απέναντι στον Άρη στο «Κλέανθης Βικελίδης» και ο  Απόστολος Χαραλαμπίδης περιμένει να μετρήσουν τις δυνάμεις της ομάδας του σε μία περίοδο που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το ρόστερ. 

 

Ξεκινάμε από την κοινή παραδοχή πως ένας αγώνας απέναντι στον Άρη είναι εξορισμού σημαντικός, ακόμα και αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση. Και όταν μάλιστα αυτός γίνεται λίγες ημέρες από την απόφαση της ΕΕΑ με τις πιθανότητες της ανόδου να είναι σημαντικές και αν ανάψει πράσινο φως για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, τότε το… μπλοκάκι του προπονητή αναμένεται να πάρει «φωτιά». Είναι βλέπετε αυτό που λέμε η πρόβα τζενεράλε. Μόνο που απέναντι στον Άρη, η πρόβα παίρνει χρώμα… Σούπερ λίγκα! Συνεπώς το παιχνίδι, όπως και να το δεις είναι ιδιαίτερο. Το dramagoal λοιπόν επιχειρεί να μπει στις σκέψεις και τα «θέλω» του Χαραλαμπίδη. Δέκα πράγματα, πέντε ομαδικά και άλλα τόσα ατομικά, που περιμένει να δει στο χορτάρι του «Κλέανθης Βικελίδης».

 1. ΟΧΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Αυτό που… δεν θέλει είναι και το πιο σημαντικό από το παιχνίδι. Έχοντας χάσει τον Ραφαήλ Τσιμπλίδη στο πρώτο φιλικό παιχνίδι, δεν θα αντέξει να δει κι άλλο παίκτη  να βγαίνει νοκ-άουτ. Μπορεί να αργεί η πρεμιέρα για τη Δόξα, αλλά το ρόστερ δεν είναι ακόμη συμπληρωμένος και ειδικότερα για τα νέα παιδιά αυτά τα παιχνίδια είναι πολύτιμες εμπειρίες για τη δύσκολη συνέχεια.

 2. ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η περασμένη σεζόν στη Δράμα  βγήκε… εύκολα όπου η Δόξα ως επί το πλείστον είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του. Φέτος όμως με… Σούπερ λιγκ η πίεση στην εστία των μαυραετών θα είναι αναπόφευκτη, συνεπώς στο σημερινό δυνατό τεστ περιμένει τους παίκτες του να παρουσιάσουν μια συμπαγή άμυνα αν και υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις καθώς αναζητεί ένα δεξί μπα και δύο κεντρικούς αμυντικούς.

 3. ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

 Το παιχνίδι του Χαραλαμπίδη στηρίζεται πάρα πολύ σε αυτό. Σύμφωνοι, το ασφυκτικό πρέσινγκ θέλει… πνευμόνια και οι καλοκαιρινές εποχές είναι δύσκολες. Οι παίκτες έχουν στα πόδια τους μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασία και ο τεχνικός της Δόξας θέλει να δει στο γήπεδο, μέσω της πίεσης ψηλά, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Έστω και για ένα ημίχρονο…

 4. ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

 Η Δόξα την περσινή περίοδο είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη Football League. Στα δύο φιλικά με Προσοστάνη και Άγιο Αθανάσιο πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά το σημερινό τεστ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δίνει την ευκαιρία στους επιθετικούς της δραμινής ομάδας να αποδείξουν ότι έχουν μέλλον.

 5. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΟ

 Για όλα τα… στραβά που γίνονται σε φιλικές αναμετρήσεις (απόδοση, διάθεση κτλ), η δικαιολογία είναι πάντα έτοιμη: «Πρόκειται για φιλικό». Δεν αντιλέγουμε, και σήμερα φιλικό θα δούμε. Ωστόσο, πριν την έναρξη των επίσημων και με αντίπαλο τον Άρη, ο Χαραλαμπίδης θέλει να δει τους παίκτες του να το αντιμετωπίζουν σαν επίσημο. Αν όχι αυτό, τότε ποιο;

 6. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ

 Το έργο το είδαμε και πέρσι, ωστόσο φέτος κάνει πρεμιέρα στις καλοκαιρινές αίθουσες. Πρώτο δύσκολο τεστ χωρίς τον Μαρκόφσκι και ο Χαραλαμπίδης ετοιμάζεται για πειράματα. Θα παίξει εκεί ο Τοπούζης; Το πιθανότερο και ο μικρός θα πρέπει να πιάσει την ευκαιρία. Στη συνέχεια αναμένεται και ο Μέλβιν Τζόρτζ που τον περιμένουν ακόμη από τη Λιβερία…

 7. ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ

 Δεν πρόλαβε να φύγει από το «Κλέανθης Βικελίδης» και σήμερα θα επιστρέψει ως αντίπαλος. Δύο χρόνια ήταν στους κίτρινους, αλλά πλέον είναι παίκτης της Δόξας Δράμας και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση. Παίκτης γρήγορος που μπορεί να παίξει στα άκρα και να προκαλέσει ρήγματα στον αντίπαλο με την ταχύτητα του.

 8. Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΡΟΓΛΟΥ

 Ο Δραμινός επιθετικός έρχεται από τον πάγκο και κάθε μέρα ανεβάζει συνεχώς στροφές. Με την Προσοτσάνη έβγαλε την ασίστ και σκόραρε ο Ντέιβιντ και με τον Άγιο Αθανάσιο πέτυχε το 3-0. Έτσι ο Καστοριανός τεχνικός περιμένει να δει τον Κουμπρόγλου σε ένα τόσο σημαντικό ματς και όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

 9. ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΕΒΙΤΣ

Προέρχεται από τη μεγάλη των Σέρβων σχολή. Γεννήθηκε στον Καναδά και τη περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην Γκοσταρές (Β’ εθνική) στο πρωτάθλημα του Ιράν έχοντας 10 συμμετοχές. Καλά τα βιντεάκια, αλλά στο σημερινό φιλικό με τον Άρη θα διαπιστώσει ο τεχνικός της Δόξας την αντίδραση του στην πίεση. Αν δείξει καλά στοιχεία, τότε θα αποκτήσει προβάδισμα για να υπογράψει.

 10. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΕΜΕΤ

 Η θέση του τερματοφύλακα είναι πάνω από όλα θέση… ψυχολογίας. Ο Ντίνο Σέρεμετ στην Βουλγαρία δεν γούσταρε και επέστρεψε στη Δόξα για να αποκτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Με τον Άρη ο Σλοβένος τερματοφύλακας έχει την ευκαιρία να δείξει στους φίλους της δραμινής ομάδας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί έχουν ένα βουνό μπροστά από το τέρμα τους.

Κοντά στη Δόξα οι φίλοι της ομάδας

Πρώτη έξοδος για τους φίλους της Δόξας. Οι Δραμινοί ετοιμάζονται να δώσουν το παρών το Σάββατο το απόγευμα στο «Κλέανθης Βικελίδης» και μάλιστα έχει συμπληρωθεί ένα λεωφορείο που θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη. Ο μεγαλύτερος όγκος των φίλων της Δόξας θα μεταβεί με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών πολλοί Δραμινοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο γενικός αρχηγός των μαυαρετών Αντώνης Κασδοβασίλης επικοινώνησε με παράγοντα του Άρη και ζήτησε μία κερκίδα που θα φιλοξενήσει τους φίλους της δραμινής ομάδας.