2 Σεπ 2011

Γεμάτες ποδήλατο οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης. Την Κυριακή 11/9 Ο Ποδηλατικός Γύρος


Πλούσιο είναι το πρόγραμμα για τους λάτρεις του ποδηλάτου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που ξεκινούν το Σάββατο.

Πέρα από το γνωστό και καθιερωμένο Ποδηλατικό Γύρο της πόλης, οι εκδηλώσεις για το ποδήλατο ξεκινάνε το πρώτο Σαββατοκύριακο, με τον 4ο Πανελλήνιο Ποδηλατικό Αγώνα OPEN που διοργανώνεται...


από τον αγωνιστικό σύλλογο «ΠΗΓΑΣΟΣ» και ξεκινά στις 11 από το εμπορικό πάρκο Flamingo στο Ζυγό και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Την προηγούμενη μέρα στις 5 στον ίδιο χώρο γίνεται ο παιδικός ποδηλατικός αγώνας .

Ο γνωστός ποδηλάτης Γιώργος Αμυράς στον Ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης

O δημοσιογράφος και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων Γιώργος Αμυράς, θα υποστηρίξει φέτος την προσπάθεια για τη διάδοση του ποδηλάτου ως καθημερινού μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας μέσα στην πόλη. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» θα βρίσκεται στην Ξάνθη την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον Ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης. Είναι μια εκδήλωση με παρελθόν πολλών ετών που πλέον διοργανώνεται από το XanthiPress.

Μετά την περυσινή μεγάλη συμμετοχή των ξανθιωτών όλων των ηλικιών, φέτος αναμένεται ότι οι ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Θα είναι μια κυριακάτικη βόλτα με χαμηλές ταχύτητες για μικρούς και μεγάλους. Η αφετηρία βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία και οι συμμετέχοντες θα διανύσουν την γνωστή διαδρομή περιμετρικά της πόλης, από την Πλατεία προς το γήπεδο ΑΟΞ, τη Λ. Στρατού, τη Λευκίππου, την Καπνεργατών την Π. Κυρίλλου, την Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας μέχρι τη Νεάπολη, την οδό Εθ. Αιμοδότη και θα οδηγηθούν στην κεντρική πλατεία διασχίζοντας όλη την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Είναι ένα μήνυμα των ποδηλατών της Ξάνθης για τη διάδοση της ποδηλασίας μέσα στον ιστό της πόλη. Μια προσπάθεια να παρακινήσουν ακόμη περισσότερους να κατεβούν στους δρόμους της πόλης, με τη βοήθεια – φέτος- του πολύ γνωστού ποδηλάτη Γιώργου Αμυρά που έρχεται στην Ξάνθη με σκοπό να βοηθήσει στη διάδοση του μηνύματος της ποδηλασίας μέσα στις πόλεις.

Βραδινή βόλτα το Σάββατο 10/9

Το βράδυ του Σαββάτου, που προηγείται, με εκκίνηση και πάλι την πλατεία οι –ενήλικοι λόγω της ώρας και μόνο- ποδηλάτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία για μια νυχτερινή, για πρώτη φορά, βόλτα. Χωρίς προγραμματισμένο δρομολόγιο και ξεκινώντας στις 8 από την Κεντρική Πλατεία οι ποδηλάτες θα δοκιμάσουν τις αντοχές της πόλης, κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο με δρομολόγιο που θα συναποφασίσουν όλοι μαζί, λίγο πριν ξεκινήσουν. Στην επιστροφή θα πραγματοποιηθεί ένα μικρό πάρτυ. Δυστυχώς ο Γιώργος Αμυράς δεν κατάφερε να βρίσκεται από το Σάββατο 10/9  αν και προγραμμάτιζε τριήμερη παραμονή στην Ξάνθη (λόγω συνεδρίου στους Δελφούς). Όμως η εκδήλωση θα γίνει κανονικά και τα συμπεράσματα θα είναι ενδιαφέροντα.

Σκοπός των διοργανωτών που συνεργάζονται με το Κέντρο Πολιτισμού για την επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι η διάδοση της ποδηλασίας στην πόλη, η ενθάρρυνση των κατοίκων να το χρησιμοποιούν το ποδήλατο καθημερινά στο κέντρο, επιλύοντας μια σειρά από περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά και οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται από τη συνεχή χρήση του αυτοκινήτου.

Πηγή:xanthipress