17 Αυγ 2011

Έρευνα Κάπα research στον Έβρο


Η αύξηση της ανεργίας και η έλλειψη μεγάλων επενδύσεων στον νομό Έβρου ήταν τα κύρια συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία κάπα research  στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για λογαριασμό της ένωσης πολιτών Πολιτεία Θράκης.

Σύμφωνα με την έρευνα το 72,9% θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός Έβρου είναι η ανεργία, ενώ ένα ποσοστό 32,9% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα την  απουσία μεγάλων επενδύσεων….


Επίσης το 49,9% θεωρεί ότι  για την καταπολέμηση της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού είναι  αναγκαία η προώθηση μεγάλων επενδύσεων, ενώ το 36,8% πιστεύει στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.

Στην ερώτηση τι επιπτώσεις πιστεύετε ότι θα έχει η υλοποίηση του έργου των χρυσωρυχείων Θράκης στο Πέραμα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, το 62,4% απαντά θετικές και μάλλον θετικές, ενώ το 31,4% μάλλον αρνητικές και αρνητικές. Τέλος το 56,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατασκευή και λειτουργία Διυλιστηρίων και αποθήκες πετρελαίου στον Έβρο θα έχουν θετικές και μάλλον θετικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ το  27,6% μάλλον αρνητικές και αρνητικές.

Η δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 28-30 Ιουλίου αφορούσε τις επενδύσεις στην Θράκη, ενώ συμμετείχαν 601 άτομα  άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Σύμφωνα με την ταυτότητα αξιοπιστίας της έρευνας  διαπιστώνεται μέγιστο σφάλμα 3,98% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. «Στόχος της έρευνας ήταν να αποτυπώσει την πραγματικότητα και το τι θέλει ο κόσμος αυτήν την στιγμή», ανέφερε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος της  ένωσης πολιτών Πολιτεία Θράκης και πρώην λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ Νίκος Παπανικολόπουλος.

πηγή:ert