26 Αυγ 2011

Hλεκτρονική πύλη του Δήμου Δράμας

Η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για το Δήμο μας εφόσον σηματοδοτεί την επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής προσφέροντας στους δημότες και πολίτες τη δυνατότητα άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης στις πληροφορίες που αναζητούν, στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, στα δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτούνται για τυχόν συναλλαγές κ.ά.

Μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες της πύλης, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για την ιστορία της Δράμας, την εξέλιξή της αλλά και τα αξιοθέατα που ένας δημότης ή ένας επισκέπτης επιθυμεί να δει και να γνωρίσει. Επιπρόσθετα, η διαδικτυακή πύλη του Δήμου Δράμας αποσκοπεί στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών για τις δραστηριότητες και το έργο της Δημοτικής Αρχής, με τακτική ανανέωση και εμπλουτισμό του περιεχομένου της.

Με τη δημιουργία και τη χρήση σύγχρονων προγραμμάτων διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών, γίνεται πραγματικότητα η on-line εξυπηρέτηση του πολίτη, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο, καταπολεμά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και δίνει λύσεις στον πολίτη, ο οποίος εξυπηρετείται εύκολα και γρήγορα.

Επίσης το Γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα του Δήμου μας χρησιμοποιώντας τις τελευταίες μεθοδολογίες για την υλοποίηση του, αναπτύσσει διαδραστικές γεωγραφικές εφαρμογές για τους πολίτες και τον Δήμο οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σένα ενιαίο περιβάλλον συλλογής, διαχείρισης και επεξεργασίας  χαρτογραφικών δεδομένων και συνδέουν τη χωρική με την περιγραφική πληροφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης .

·                         WiFi Hotspots Δήμου Δράμας. Έχουν εμβέλεια 100 μετρα. Πληροφορίες: Γραφείο Μηχανοργάνωσης Δήμου Δράμας Τηλ.: 2521 350615. Οδηγίες σύνδεσης θα βρείτε εδώ
o                                                Δημαρχείο Δήμου Δράμας. Πλατεία Ελευθερίας 1
o                                                Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Δράμας. Βίτσι 1
o                                                Διοικητήριο Δράμας. 1ης Ιουλίου
o                                                Νέο Δημαρχείο Δήμου Δράμας. Βερμίου 2 & 1ης Ιουλίου