18 Αυγ 2011

Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης προς πρωθυπουργό: Καρατομείτε το μέλλον του Έβρου

Ως drama-tika, εντύπωση μας προκαλεί το ύφος της επιστολής του Δημάρχου προς τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ο δικηγόρος στο επάγγελμα, δήμαρχος Αλεξ/πολης φαίνεται να διαφοροποιείται από τους προκατόχους του και να ασκεί ουσιαστική πολιτική. Ίδωμεν..ο καιρός θα δείξει αν όντως διαφέρει. 

Βέβαια, email αναγνώστη, μας φανερώνει την πολιτική του συγκεκριμένου δημάρχου ή των συμβούλων του, να ΜΗΝ ξεχάσουν να συμπληρώσουν σε κάθε νέα πινακίδα με τις οδούς της πόλης, την σήμανση ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2011.. (ο επισκέπτης πρέπει να γνωρίζει και το πότε έγιναν οι ταμπέλες..). Κάθε σκουπιδοτενεκές και κάθε απορριμματοφόρο σε κάθε Δήμο, στο παρελθόν έπρεπε να αναγράφει το πότε έγινε..Σαν εκείνα τα δόλια τα έργα, σχολεία και άλλα κτίρια που μας ενημερώνουν ότι το έργο δημοπρατήθηκε επί τάδε, έγινε επί τάδε, κατασκευάστηκε επί δείνα..


Όποιος δήμαρχος και γενικά τοπικός άρχοντας ξεφύγει από την μικροπολιτική...θα έχει και μέλλον. Ας ρίξουμε μια ματιά στα όσα γίνονται στον Έβρο.. Συντάκτης του παρακάτω κειμένου: Δάμωνας Δαμιανό, paratiritis-news.gr).


«Δεύτερη επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με τη συμπλήρωση των επτά χρόνων μηνών της θητείας του ως δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως απέστειλε ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης διανθίζοντάς την με έντονους χαρακτηρισμούς και μιλώντας για «καρατόμηση του Έβρου» η οποία συνεχίζεται με ρυθμούς «ξέφρενα καταστροφικούς». Ως «καρατομέα» ο κ. Λαμπάκης υποδεικνύει την πολιτεία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις «που με πράξεις και παραλήψεις κοντεύουν να εξαφανίσουν τον Έβρο από το χάρτη χωρίς αισχύνη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίζει την ΒΙΠΕ της πόλης του ως «χώρο κουφαριών» ενώ στη συνέχεια αναφέρεται στην εγκατάλειψη και απαξίωση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «μηδενίζεται κάθε αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Λαμπάκης αποκαλύπτει ότι κατά την συνάντηση των φορέων του Έβρου στο Υπουργείο Υποδομών με την πολιτική ηγεσία ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης συμπεριφέρθηκε απρεπώς στον περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη λέγοντάς του ότι ακολουθεί «μπακαλίστικη πολιτική» επειδή ζήτησε να καλυφθεί το υπόλοιπο της εργολαβίας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από εθνικούς πόρους.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίζει «σπουδαιότατη πρόταση» αυτήν που μετέφερε ο κ. Γιαννακίδης στην κυβέρνηση και επισημαίνει προς τον πρωθυπουργό ότι αντί να δοθούν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την εκβάθυνση του λιμανιού, η κυβέρνηση προτιμά την κατασκευή φράκτη λίγων χιλιομέτρων χωρίς να επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

«Εάν, δεν δύνασθε ούτε αυτή την στιγμή της μεγίστης κρίσης να ξεχωρίσετε το εθνικό συμφέρον με την ολοκλήρωση ενός εθνικού αναπτυξιακού έργου στην τόσο ευαίσθητη περιοχή από κάθε άποψη, ενώ η περιφέρεια αναλαμβάνει την κατασκευή της περιφερειακής οδού που θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό, τότε λυπάμαι γιατί δεν είστε σε θέση να ακολουθήσετε οποιαδήποτε πολιτική ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε», καταλήγει με οργίλο ύφος ο κ. Λαμπάκης.