21 Αυγ 2011

Τουρνουά ράγκμπυ στην Κεραμωτή στις 27 Αυγούστου

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, υδατοσφαίριση. Αυτά είναι τα ομαδικά αθλήματα που γνωρίζουν και ασχολούνται οι περισσότεροι φίλαθλοι στην Ελλάδα.Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι άλλοι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με ορισμένα λιγότερο δημοφιλή (τουλάχιστον στην χώρα μας) ομαδικά αθλήματα. Μερικοί από αυτούς, και μάλιστα εντός της πόλης μας, ασχολούνται και με το……rugby!!!

Η ευθύνη για αυτό ανήκει στους Τιτάνες Καβάλας...

μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας, οι οποίοι προσπαθούν με τα πενιχρά τους μέσα, εδώ και περίπου ένα χρόνο, να διαδώσουν στην Καβάλα ένα από τα πλέον παρεξηγημένα, αλλά και από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως (το 2ο πιο διαδεδομένο ομαδικό άθλημα μετά το ποδόσφαιρο), το rugby (ή, με την πληρέστερη ονομασία του, rugby union).

Στα πλαίσια της προσπάθειάς τους αυτής, οι Τιτάνες Καβάλας διοργανώνουν, το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 18:00, στην Κεραμωτή (στο beach bar “Paralia”) το 3ο τουρνουά beach rugby, μιας παραλλαγής του rugby κατάλληλης για την παραλία, η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (με κυριότερη από αυτές την Ιταλία)

Στο ράγκμπι, στόχος των παικτών είναι να περάσουν, έχοντας την μπάλα (η οποία έχει σχήμα ατράκτου) στα χέρια, την αμυντική γραμμή των αντιπάλων και να σκοράρουν ακουμπώντας την μπάλα στην τελική ζώνη του γηπέδου (στην ορολογία του ράγκμπι, αυτό ονομάζεται try).

Για να αποτρέψουν οι αμυντικοί κάτι τέτοιο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος εκτός από τα πόδια προκειμένου να ανατρέψουν τον επιτιθέμενο. Βασικός κανόνας είναι ότι η πάσα γίνεται πάντα προς τα πλάγια ή πίσω και ποτέ μπροστά.

Το γήπεδο του beach rugby έχει διαστάσεις 31x25 μέτρα, και κάθε ομάδα αποτελείται από 5 παίκτες και έναν αναπληρωματικό (σε αντίθεση με το κανονικό ράγκμπι, στο οποίο η κάθε ομάδα αποτελείται από 15 παίκτες και 7 αναπληρωματικούς, ενώ το γήπεδο έχει ίδιες διαστάσεις με αυτό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου), ενώ κάθε αγώνας beach rugby διαρκεί 10 λεπτά (δύο ημίχρονα των 5 λεπτών).

Αν, λοιπόν, θέλετε απλά να δείτε για πρώτη –ίσως- ένα άθλημα το οποίο δεν έχει μεγάλη διάδοση στην Ελλάδα, σας περιμένουμε στην Κεραμωτή, στις 27 Αυγούστου!!!

πηγή:kwn