13 Απρ 2016

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής: Αποτελέσματα ημερίδας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Το διαδίκτυο που θέλουμε. Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας, την ΕΛΜΕ Δράμας, την ΠΕΚΑΠ και τον Εκπαιδευτικό Κύκλο.


Περισσότεροι από 150 γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επί 3,5 ώρες εισηγήσεις που είχαν σαν στόχο αρχικά να προσδιορίσουν τους παράγοντες που βοηθούν στη δημιουργία των διαδικτυακών κινδύνων. Στη συνέχεια έγινε αναφορά από τους εκπαιδευτικούς-εισηγητές σε συμπεράσματα ερευνών προκειμένου να συνδεθεί το θεωρητικό πλαίσιο με τα πρακτικά αποτελέσματα. Ο εισηγητής-ψυχολόγος εστίασε στα προβλήματα που διαδικτυακού εθισμού και της κυβερνοπαρενόχλησης, ενώ από κοινού όλοι οι εισηγητές πρότειναν τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των κινδύνων.

Στόχος, όπως σωστά επισημάνθηκε, είναι η εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου, αλλά και γενικότερα των υπολογιστών μέσα από ενεργητικές δραστηριότητες όπως αυτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση ώστε να απαντηθούν εξειδικευμένες απορίες των παρευρισκομένων. Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί κάλυψαν την εκδήλωση και πολλαπλασίασαν με τον τρόπο αυτό την αξία της. Οι παρουσιάσεις των ομιλητών θα είναι σύντομα διαθέσιμες μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΠΛΗΔ στη διεύθυνση www.seplid.gr


Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΠΛΗΔ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της ημερίδας, αλλά και τους γονείς και εκπαιδευτικούς που παρευρέθησαν. Τέλος υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, μέσα και έξω από τα σχολεία, μικρούς και μεγάλους για τη θετική πλευρά της χρήσης των  υπολογιστών.