19 Απρ 2016

Δράμα: Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2016»

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2016», ένας θεσμός που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη βιωματική μάθηση, τη συνεργασία και τη δημιουργική έκφραση. 


Το οκταήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε, πέρα από τις παρουσιάσεις και εκθέσεις των έργων και των δραστηριοτήτων των μαθητών/τριών, σεμινάρια, εισηγήσεις, ημερίδες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», στον οποίο συμμετείχαν 630 μαθητές από όλη την επικράτεια. Επιπλέον υπήρχαν συνεργασίες στο πλαίσιο της σχολικής εβδομάδας εθελοντισμού “Let’s do it Greece”, της ΙΒ’ Μαθητιάδας, της 1ης Μαθητικής Έκθεσης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και της 3ης Μαθητικής Ημερίδας Πληροφορικής της Π.Ε. Δράμας, καθώς και επίκαιρες δράσεις όπως η συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού και η εγγραφή εθελοντών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Για πρώτη φορά η έκθεση των έργων των μαθητών πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Διοικητηρίου, γεγονός που αναβάθμισε σημαντικά την επισκεψιμότητά της, ενώ πλαισιώθηκε και από δίωρες ζωντανές εκπομπές από τον διαδικτυακό σταθμό της Δ.Δ.Ε. Δράμας “kyklosradio.gr”.



Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και τον Δήμο Δράμας για την παραχώρηση των χώρων στους οποίους φιλοξενήθηκαν οι περισσότερες δράσεις μας, και ιδιαίτερα τους τεχνικούς και τους υπεύθυνους των κτηριακών τους εγκαταστάσεων για την εξαιρετική μας συνεργασία. Τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ., το 4ο ΓΕΛ Δράμας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με  Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες Ν. Δράμας, τους Συλλόγους Γονέων του 6ου Γυμνασίου & του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του προγράμματος. Το Μουσικό Σχολείο Δράμας για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του, καθώς και τη συμμετοχή του συνόλου κιθάρας και της τζαζ μπάντας στις εκδηλώσεις μας. Το ξενοδοχείο “Hydrama Grand Hotel”, που μας επέτρεψε να εγκαινιάσουμε τις αίθουσές του φιλοξενώντας την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων «Γρηγόρης Πεντζίκης». Την κριτική επιτροπή του λογοτεχνικού διαγωνισμού, που με ευσυνειδησία και επάρκεια εξέτασε τα 630 δοκίμια που κατατέθηκαν. Την Ομάδα Δράσης «Άνω Θρώσκω» για τη δωρεάν παρουσίαση της θεατρικής της παράστασης. Τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων της Δράμας, το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στις ποικίλες δράσεις των ημερών εκπαίδευσης. Όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρθηκαν ως εθελοντές ή πρόσφεραν εκπαιδευτικό υλικό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών των προσφύγων, καθώς και όσους παρακολούθησαν τις δράσεις μας και μας ενθάρρυναν με το χειροκρότημα και την επιδοκιμασία τους. Και βέβαια την Οργανωτική Επιτροπή των «Ημερών Εκπαίδευσης 2016», που με τη συνέπεια και το φιλότιμό της κατάφερε για άλλη μια χρονιά να ξεπεράσει τον εαυτό της και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.