14 Μαΐ 2014

Γιατί αποφάσισα να συστρατευτώ με το Project Δράμα 2020 (άρθρο του Ιωάννη Δερμεντζόγλου)

Ξεκινήσαμε σαν μια ομάδα φίλων, ενεργών πολιτών που μας συνδέει η αγάπη για την πόλη μας, τη Δράμα. Ύστερα από ατελείωτες ώρες ανοιχτών συζητήσεων και διαβούλευσης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του Project Δράμα 2020, διότι θέλαμε να δώσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, μία νέα πνοή γεμάτη αέρα αισιοδοξίας και φρεσκάδας, γιατί το ποτήρι το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.


Η ομάδα μας “πέρασε τον Ρουβίκωνα” και κατάφερε μέσα σε λιγότερο από εκατό ημέρες να συντάξει - παράλληλα με το πρόγραμμα - και ένα ψηφοδέλτιο συγκροτημένων ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη.

Βάλαμε δύο μεγάλα στοιχήματα:

Την εισαγωγή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη μείωση του ποσοστού τις αποχής στις δημοτικές εκλογές, η οποία αγγίζει το 40%!

Είμαστε όλη μέρα έξω στους δρόμους και βιώνουμε τους ρυθμούς της πόλης.
Δουλέψαμε με όρεξη νυχθημερόν προκειμένου να αποτυπώσουμε το όραμά μας στο αναλυτικό πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας. Το φυλλάδιο που μοιράζεται σε όλες της γωνιές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Δράμας, αποτελεί μία σύνοψη του προγράμματός μας.
           
Υποστηρίζουμε μία ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση με ισχυρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με σύγχρονα ανταγωνιστικά και ποιοτικά στοιχεία για την ποιότητα ζωής των πολιτών, γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν και εμείς είμαστε έτοιμοι.

Στη νέα προγραμματική περίοδο έως το 2020 οριστικοποιείται το πλαίσιο που αποτελεί βασική πηγή χρηματοδότησης για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας έμφαση στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, στην ανεργία, στην απασχόληση, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και στα ολοκληρωμένα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης.

Παρακολουθούμε όλες τις ανοιχτές προσκλήσεις διεκδικώντας με αξιώσεις χρηματοδότηση για όλα τα προγράμματα. 

Επιδιώκουμε την ενίσχυση και στήριξη των ομάδων εθελοντών που πλαισιώνουν δυναμικά τις δράσεις και τις δομές του δήμου μας.
           
Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις.
Από μια τέτοια προσπάθεια λοιπόν, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.
“Ό,τι μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το ζήσεις”

Δερμεντζόγλου Θ. Ιωάννης


Βιογραφικό

Ο Γιάννης Δερμεντζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1974.

Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο. Από το 1997 εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΕΑΠ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Σαν ενεργός πολίτης, θέλει να προσφέρει στη Δράμα με ιδέες, αλλά κυρίως με πράξεις. 

Μήπως ήρθε η ώρα, οι νέοι της Δράμας να διεκδικήσουν μια φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί το μέλλον είμαστε εμείς.


Επικοινωνία:
Κινητό: 6932 657575