30 Απρ 2014

Επίσκεψη στη Δράμα της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

"Η υποψήφια με την Ελιά– Δημοκρατική Παράταξη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επισκέφτηκε την πόλη της Δράμας και συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ.Δημήτρη Καστρίτη και τα μέλη της Νομαρχιακής κα.Ευγενία Χαρίσκου, υποψήφια με τη Δημοτική Παράταξη Πόλη & Ζωή - Κυριάκος Χαρακίδης...


...κ. Παγκράτη Ιορδανίδη, Πρόεδρο του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και υποψήφιο με τη δημοτική παράταξη Πόλη & Ζωή- Κυριάκος Χαρακίδης, και τον κ. Παναγιώτη Διαμαντίδη, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με τον Συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη. 

Κατόπιν επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και τον Δήμαρχο Δράμας και υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές κ. Κυριάκο Χαρακίδη και συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν την πόλη και τον νομό, καθώς και για το πρόβλημα των οδικών δικτύων Δράμας – Καβάλας και Δράμας – Αμφίπολης.

Την επόμενη μέρα το πρωί η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Δράμας και το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Κώστα Τρέντσιο όπου και ενημερώθηκε για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον νοσοκομείο με σεβασμό στον ασθενή.


Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Δράμα με μια βόλτα στην αγορά της πόλης όπου και συνομίλησε σε κατοίκους της Δράμας.

«Την Δράμα την επισκέπτομαι επί πολλά χρόνια με αφορμή το εξαιρετικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Η Δράμα, παρά τα αδιανόητα επίπεδα ανεργίας, είναι μια πόλη εξωστρεφής που επιλέγει να λέει όχι στην μιζέρια και με όχημα την δημιουργικότητα των δημοτών της Δράμας ορίζει το παρόν και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, μια σπουδαία ιδέα που ξεκίνησε το 1978, και την στήριξε η αείμνηστη Μελίνα και ο τότε δήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης, είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ καθώς εδώ, στην Δράμα, νέοι δημιουργοί δοκιμάζονται στην 7η τέχνη δείχνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής.
Ο Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να υποστηρίξει το φεστιβάλ εμπράκτως. Άλλωστε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους είναι ένα απολύτως εξαγώγιμο «προϊόν» που μέσω αυτού, η χώρα μας μπορεί να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της δημιουργικότητας και του πολιτισμού» δήλωσε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αναφερόμενη στο φεστιβάλ της Δράμας.

Αναφερόμενη στα προβλήματα με τους οδικούς άξονες, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ δήλωσε πως «μετά από τέσσερα χρόνια στασιμότητας ξεκίνησαν επιτέλους τα έργα για τους οδικούς άξονες. Ο Υπουργός μας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταβάλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καλυφθεί ο χρόνος που χάθηκε. Γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης της Δράμας και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προχωρήσουν τα έργα, να επιλυθούν προβλήματα και να αποκατασταθούν αδικίες. Το ζήτημα του οδικού άξονα Δράμας- Καβάλας και Δράμας – Αμφίπολη είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Δράμας. Είναι ζωτικό ζήτημα και για την δραστική μείωση της ανεργίας»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο κανάλι Star για το τι θα συνέβαινε αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην κυβέρνηση, η κα Αλ Σάλεχ είπε: «Θα είχαμε μια κυβέρνηση Μπαλτάκων και Νικολόπουλων αν το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στην κυβέρνηση. Για αυτό και έχει σημασία την 25 Μαΐου να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Δημοκρατική Παράταξη, ώστε η κυβέρνηση και η χώρα να έχει ισχυρό προοδευτικό πρόσημο. Την 25η Μαΐου κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της προσπάθειας που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά και το αν η πατρίδα μας την επόμενη μέρα θα είναι μια δημοκρατική προοδευτική χώρα, μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Την 25η Μαΐου μπορούμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις μεγάλες ιδέες που δοκιμάστηκαν τα χρόνια της κρίσης: της δημοκρατίας, της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, των ίσων ευκαιριών, της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού. Την 25η Μαΐου αλλάζουμε σελίδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη με την δύναμη και την ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης»


Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ ευχαρίστησε τα μέλη της Νομαρχιακής για την φιλοξενία τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου."