8 Απρ 2014

Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου στην πλατεία Ελευθερίας την παγκόσμια ημέρα υγείας

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων των πολιτών ο Δήμος Δράμας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 εξετάσεις πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου στο Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών της πλατείας Ελευθερίας στο πλαίσιο και της παγκόσμιας ημέρας υγείας.

  
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων στο οποίο ο Δήμος μας εντάχθηκε το 2011. Μέσω του δικτύου ο Δήμος Δράμας πέτυχε μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη συνεργασιών με δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς σε θέματα πρόληψης,  την εκτέλεση κοινών προγραμμάτων με φορείς  που δραστηριοποιούνται στο τομέα της υγείας,  τη συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στον τομέα της πρόληψης της υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
  
Σε δηλώσεις του για την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Οι εξετάσεις πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου, οι σπιρομετρήσεις, οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας και όλες οι εξετάσεις που υλοποιεί δωρεάν  ο Δήμος μας εστιάζονται στον προληπτικό έλεγχο της υγείας των δημοτών μας.

Ο Δήμος μας είναι από τους λίγους Δήμους στην χώρα που έχουν εφαρμόζει συστήματα όπως αυτό της τηλεϊατρικής και ενεργοποιείται τόσο δυναμικά σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες. Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους τόσο τους ανθρώπους της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας όσο και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ