6 Δεκ 2013

Οι πολίτες απαιτούν σύνδεση ΚΤΕΛ από Καβάλα προς το αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Ενα δημοψήφισμα μέσω του Facebook από το ΚΤΕΛ Καβάλας ήταν η αρχή για να ανάψουν ξανά τα αίματα σχετικά με ένα θέμα που χρονίζει και ταλαιπωρεί χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες στον νομό Καβάλας: την σύνδεση με λεωφορείο Καβάλας – αεροδρομίου Χρυσούπολης!


Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του ΚΤΕΛ Καβάλας ζητήθηκε να απαντήσουν στο αν συμφωνούν με την προοπτική δρομολογίου από την Καβάλα προς την Χρυσούπολη και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τρομακτική αφού σχεδόν στο σύνολό τους όλοι οι πολίτες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και στον δημόσιο διάλογο από κάθε μέρος της Ελλάδας απάντησαν ένα ομόφωνο ΝΑΙ!

Ως γνωστόν για χρόνια οι επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο Χρυσούπολης είχαν μόνο δύο επιλογές: είτε το όχημα ιδιοκτησίας τους ή κάποιου φιλικού / συγγενικού προσώπου το οποίο τους μετέφερε, είτε κάποιο ταξί από την πόλη της Χρυσούπολης. Κι αυτό ως ένα μονοπωλιακό μέτρο στήριξης των ταξί της περιοχής. Οι καιροί όμως φαίνεται πως αλλάζουν και για τα παραδοσιακά στην Ελλάδα “κλειστά επαγγέλματα” και με πολλά χρόνια καθυστέρηση τα μονοπώλια πέφτουν. 

Ετσι το κοινό φαίνεται πως είναι πιο έτοιμο από ποτέ να διεκδικήσει το πλέον αυτονόητο. Μάλιστα ορισμένοι πολίτες ανέφεραν πως η γραμμή λεωφορείου Καβάλα – αεροδρόμιο Χρυσούπολης έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια ενώ τις τελευταίες ώρες ξεκίνησαν αναδημοσιεύσεις του θέματος και από Ξανθιώτες οι οποίοι ζητούν το ίδιο καθώς το αεροδρόμιο Χρυσούπολης εξυπηρετεί και την περιοχή της Ξάνθης!

Ευχόμαστε οι αρμόδιοι για την έγκριση των δρομολογίων να λάβουν το μήνυμα και να ανταποκριθούν έστω και με πολλά χρόνια καθυστέρηση στις ανάγκες του κοινού, σπάζοντας ένα μονοπώλιο που μόνο κακό έκανε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Και είναι σίγουρο πως από το σπάσιμο του αναχρονιστικού αυτού μονοπωλίου θα βγουν οφελημένοι και οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί που θα δουν την κίνηση του αεροδρομίου και συνεπώς και την πελατεία τους να αυξάνεται.

Και να μη ξεχνάμε το επόμενο αεροδρόμιο που πρέπει να έχει σειρά: αυτό της Αλεξανδρούπολης!

Ρεπορτάζ: Σ.Μ.




1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

το αυτονόητο δηλαδή!έχω κάνει το λάθος και πήρα ταξί λόγω ανάγκης από τη Χρυσούπολη προς το αεροδρόμιο και πλήρωσα το ποσό των 23e!!!!!!περπατώντας την άλλη φορά!