16 Δεκ 2013

Ονειρούπολη Δράμας – Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ρεκόρ επισκέψεων από όλη την Ελλάδα στην διάρκεια της φετινής Ονειρούπολης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Από την Καρδίτσα, τον Βόλο και την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τον Νομό Έβρου χιλιάδες  επισκεπτών κατέκλυσαν την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα.


Η Ονειρούπολη ευχαριστεί τους χιλιάδες επισκέπτες της και υπόσχεται ακόμη μαγευτικότερες ημέρες και νύχτες στην διάρκεια των γιορτινών ημερών που έρχονται. Μεγάλες μουσικές εμφανίσεις με αγαπημένους καλλιτέχνες, πρωτότυπες γιορτινές δράσεις και ένα παραμυθένιο περιβάλλον με εκατοντάδες μαγευτικές παραστάσεις είναι η καλύτερη εγγύηση για Ονειρεμένες γιορτές στην πόλη που πάντα ήθελες να ταξιδέψεις από παιδί…

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου το εργαστήρι μουσικής και χορού +ΜΕΤΕΧΩ Πρωτοβουλία Δραμινών παρουσίασε τις δράσεις του στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης! Διοργανώθηκαν καλλιτεχνικά εργαστήρια μουσικής και χορού για παιδιά. Παράλληλα στον χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» έγιναν δράσεις προσανατολισμού και ιχνηλάτησης. Στις 11:00 στο ΚΤΕΛ Δράμας ο ΣΚΑ. Βορείου Ελλάδος παρουσίασε σε μία ξεχωριστή έκθεση αυτοκίνητα. Σπάνια και συλλεκτικά μοντέλα αυτοκινήτων από άλλες εποχές! Την ίδια ώρα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που πάντα μέσα από τις δράσεις του βοηθά τα παιδιά να ανακαλύπτουν την ζωή στην φύση, την κοινωνική προσφορά και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κάλεσε φέτος όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος στο «λουναπάρκ των ξωτικών». Στις 11:30 τα τμήματα της Σχολής χορού της Έλενας Αγγέλοβα Καλφοπούλου έδωσαν μία εντυπωσιακή χορευτική γιορτινή παράσταση για τους χιλιάδες επισκέπτες της Ονειρούπολης.

Από τις 12:00 ως τις 14:00 παρουσιάστηκε σύγχρονη μουσική με τους ΆλφαΜι και ALEX Katsakis & GR ALL Stars Beatbox show με ανατρεπτικούς ήχους που παρέσυραν στο πιο δυνατό Hip-Hop Festival και Graffiti.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι σχολές: Dance Academy από την Καβάλα, Let’s dance από την Κομοτηνή, Fuette dance από τις Σέρρες καθώς και οι Δραμινές Σχολές χορού, Καλφοπούλου και Ακκασιάδου. Στις 15:00 οι λάτρεις του χοντ-ντοκ της Ονειρούπολης βρέθηκαν σε ένα πραγματικό παράδεισο και πήραν μέρος στην μεγαλύτερη Χοντομαχία που έγινε ποτέ!

Στις 16:00 έγινε επίδειξηParkour & FreeRunning από την Δραμινή ομάδα Respect Team, ένα Xtream άθλημα που ανεβάζει την αδρεναλίνηστα ύψη. Στις 18:00 παρουσιάστηκε Hip-Hop dance «remix» με τον Saki Merkouriou και στις 18:30 στο Δημοτικό Ωδείο το ΚΑΠΗ Δήμου Περιστερίου παρουσίασε το Μιούζικαλ «Λες και ήταν χθες», της συγγραφέως Ντουντουλάκη Ελένης. Στις 19:00 οι «Χρίσμα» και Jonny wild live παρουσίασαν τη μουσική τους δουλειά στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.

Παρακολουθήστε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στην Ονειρούπολη

11:30 Μικρή σκηνή: Τα πιο εντυπωσιακά πειράματαφυσικής από τον καθηγητή κ. Δογραματζίδη Μιχάλη θα αφήσουν άφωνους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες μας. «Το πανηγύρι της φυσικής» θα σας διασκεδάσει όσο ποτέ.

17:00-19:00 Κεντρική σκηνή: Η τηλεοπτική εκπομπή «Πιάστε τους» της Άλφα Τηλεόρασης Δράμας εκπέμπει ζωντανά από τον χώρο της Ονειρούπολης με Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

19:00 Δημοτικό Ωδείο Δράμας: Ιβόνα Γκλίνκα Ελληνική μουσική για σόλο φλάουτο. A μέρος: Διάλεξη-Παρουσίαση Εργογραφίας για σόλο φλάουτο Ελλήνων Συνθετών. B μέρος: Συναυλία με έργα Ελλήνων Συνθετών για σόλο Φλάουτο.


19:30 Κεντρική σκηνή: Η τρομπέτα, το βιολί, τα κλαρίνο και το μπουζούκι, δένονται αρμονικά με τα πλήκτρα την κιθάρα και τα drums και γεμίζουν την Ονειρούπολη με Λαϊκοπαραδοσιακούς ήχους και διασκευές γνωστών τραγουδιών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Οι «Prima Vista» live.