14 Φεβ 2013

Διακρίσεις σπουδαστών του δημοτικού ωδείου Δράμας - Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 δύο σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, στην τάξη Μονωδίας της καθηγήτριας Χ. Γκλαβοπούλου συνέπραξαν ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συναυλία που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 


Με ωραίες φωνές, σίγουρη τεχνική και μουσική ακρίβεια, η soprano Πένυ Σωφρονιάδου και ο Τενόρος Απόστολος Ζωϊδης ερμήνευσαν ένα απαιτητικό έργο σύγχρονης μουσικής υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κάρολου Τρικολίδη.

Η εξαιρετική αυτή επιτυχία είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς επιτυχιών των σπουδαστών Μονωδίας του Ωδείου μας. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης οι δύο νεαροί τραγουδιστές και ο συμμαθητής τους στο Δ.Ω.Δ βαρύτονος Δημήτρης Καρολίδης πρωταγωνίστησαν στην όπερα ΄΄Οι Παλιάτσοι΄΄ του Λεονκαβάλο αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια, ενώ και οι τρεις όπως και η νεαρή soprano Μαριλένα Ζουμπούλογλου βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό του Δικτύου Δημοτικών Ωδείων στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας.

Ξεχωριστή αναφορά στην Πένυ Σωφρονιάδου έγινε από τους κριτικούς των Αθηνών για τη συμμετοχή της στην πρόσφατη συναυλία του σεμιναρίου της διάσημης soprano Ζανέτ Πηλού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ ο Δημήτρης Καρολίδης εντυπωσίασε στη συναυλία των ΄Αρη Χριστοφέλη (διακεκριμένο κόντρα τενόρου) και Δημήτρη Γιάκα (μουσικού προετοιμαστή του Μ.Μ.Α και τέως υποδιευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.

Οι παραπάνω διακρίσεις, ως και οι επιτυχημένες εμφανίσεις των μαθητών της καθηγήτριας Χ. Γκλαβοπούλου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα Δημοτικά Θέατρα Κέρκυρας, Μυτιλήνης, Λευκάδας και αλλού, μας κάνουν υπερήφανους για το αξιόλογο έργο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, που μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες παράγει πολιτισμό και προσφέρει μουσική παιδεία υψηλού επιπέδου με καθηγητές που τιμούν την πόλη με την καλλιτεχνική τους αξία και εκπαιδευτική προσφορά.



1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια στους σολίστ αλλά και στη δασκάλα τους !