13 Φεβ 2013

Δράμα: Αντιεξουσιαστές - Ακροδεξιοί σημειώσατε Χ


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 
Το Σαββατο 9-2-2013 στην κεντρική Πλατεία της Δράμας πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία στην οποία πήραν μέρος περίπου 200 άτομα αντιεξουσιαστές από την Δράμα και τις γύρω περιοχές.


Κάποια στιγμή δέκα περίπου αντιξεξουσιαστες επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έναν ντόπιο κάτοικο ο οποίος θεωρήθηκε μέλος της Χρυσής Αυγής και διέρχονταν από την πλατεία μαζί με την κοπέλα του. Μάλιστα δεν αρκέστηκαν στον ξυλοδαρμό του αλλά του λήστεψαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Αυτή η πόλη είναι δική μας και δεν θέλουμε στα πόδια μας τους ξένους , φαίνεται να είπαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη Δράμα και βγήκαν στο μπαλκόνι των γραφείων του κόμματος την ίδια ώρα που οι 200 αντιρατσιστές βρισκόταν στην πλατεία, και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» , «Δουλειά- δουλειά στον Έλληνα εργάτη» από την μία μεριά, «Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες», «ΜΑΤ, TV ,Νεοναζι όλα τα καθάρματα δουλεύεται μαζί» από την άλλη μεριά.

Ταυτόχρονα όλη η πόλη φρούριο με δεκάδες ένστολους και μη αστυνομικούς για την αποφυγή επεισοδίων. Μετά την λήξη της συναυλίας αντιεξουσιαστής που συμμετείχε στην συναυλία, κατήγγειλε πως δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε κεντρικό σημείο της πόλης, από άγνωστα άτομα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Όλα αυτά σε μία ήσυχη πόλη της οποίας οι κάτοικοι έβλεπαν ανάλογα φαινόμενα μόνο στην τηλεόραση. Και ενώ όλοι οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται πλέον μήπως θεωρηθούν ξαφνικά μέλος της μίας ή άλλης πλευράς και βρεθούν με πριβέ κρεβάτι στο Νοσοκομείο, κανείς αρμόδιος δεν έχει βγεί να ενημερώσει τον κόσμο για τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά και για το τι πρέπει να προσέχουν.