14 Φεβ 2013

Θετικότερο το κλίμα για την επιδίωξη του Δήμου Δράμας να μην απομακρυνθούν τμήματα του ΤΕΙ


Θετικό είναι το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην προσπάθεια του Δήμου της Δράμας και των υπολοίπων φορέων  με στόχο να παραμείνουν στη Δράμα τα τμήματα των ΤΕΙ, των οποίων προέβλεπε την απομάκρυνση,  το σχέδιο «Αθηνά».


Με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ξανθόπουλου και του Δήμου της Δράμας,  η προοπτική απομάκρυνσης των σχολών έχει αρχίσει να απομακρύνεται.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με την ανοιχτή επιστολή των πέντε Δημάρχων του Νομού Δράμας,  κατά την διάρκεια  της  συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε στις  11 Φεβρουαρίου εξεδόθη ομόφωνο ψήφισμα που εκφράζει την αντίθεση του οργάνου σε οποιαδήποτε  εξέλιξη μείωσης των τμημάτων της Δράμας. Επίσης υιοθετεί την πρόταση του Δήμου της Δράμας να παραμείνουν αλλά και να ενισχυθούν  οι τρείς σχολές που λειτουργούν σήμερα στην Δράμα. Η απόφαση αυτή του ψηφίσματος έχει υποβληθεί στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), στη συνεδρίαση της οποίας συμμετείχε ο Δήμαρχος Δράμας και έχει προωθηθεί προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.  Στο πνεύμα και την τεκμηρίωση της ανοιχτής επιστολής των πέντε Δημάρχων και του ψηφίσματος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) κινείται και η απόφαση της ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας την σοβαρή και επιμελημένη τεκμηρίωση του Δήμου Δράμας.
     
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης  επεσήμανε «Θεωρούμε ότι γίνεται πιο εύκολο το έργο μας ώστε να πετύχουμε περισσότερα στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας.  Στόχος μας είναι όχι μόνο να παραμείνουν τα δύο τμήματα αλλά και να ενισχυθούν.

Είναι λοιπόν μία ευκαιρία  τώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες δεκαετιών που έγιναν στην Δράμα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εξαιτίας του νέου χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα υφίσταται πλέον θέμα Περιφερειακής συνείδησης και Περιφερειακής συνοχής. Αυτό αφορά όλες τις Περιφέρειες της  χώρας μας. Ο νέος χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταρτισθεί από την Ακαδημαική και πολιτική κοινότητα με κριτήρια όμως που δεν θα είναι συντεχνιακά».