11 Φεβ 2013

Παρουσίαση της έρευνας κοινής γνώμης της «Ονειρούπολης» 2012


Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την εταιρία MetroStat Research διενέργησε έρευνα κοινής γνώμης στους επισκέπτες της  Ονειρούπολης.


Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η θέση της Ονειρούπολης, μεταξύ των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων πανελλαδικά, καθώς αποτελεί μια διοργάνωση που συγκεντρώνει κόσμο από όλη την επικράτεια,  όπως δείχνει και η έρευνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών ανήκει στα εμπορικά κοινά.

Από την ανάλυση του οικονομικού αντίκτυπου της Ονειρούπολης γίνεται σαφές και η τεράστια σημασία της διοργάνωσης στην τοπική κοινωνία.  
     
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης για την φετινή «Ονειρούπολη» ανέφερε: «Αναμφισβήτητα η Ονειρούπολη του 2012 ήταν από τις πλέον επιτυχημένες πολυήμερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ.
     
Ήταν η καλύτερη διοργάνωση,  γιατί δεν πέτυχε μόνο  ένα στόχο.
     
Η επιτυχία της ήταν πολύπλευρη.
     
Αλλά ήταν μία διοργάνωση πρωταρχικά διαφανής.
     
Μία διοργάνωση που βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό και στην άψογη και αδιάλειπτη λειτουργία της  διαπαραταξιακής επιτροπής που αποφάσιζε για όλα τα θέματα της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα όμως η φετινή διοργάνωση μας δίδαξε και πολλά. Ότι η σύνθεση των απόψεων και ο διάλογος μεταξύ των Δημοτικών παρατάξεων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχέστερα αποτελέσματα την όποια προσπάθεια.  Ιδιαίτερα όταν αυτή είναι συλλογικού χαρακτήρα όπως ο θεσμός της Ονειρούπολης. 
     
Εκατοντάδες Δραμινοί που διέθεσαν αρκετό από τον δημιουργικό χρόνο τους ήταν  εκεί. Και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για αυτό.
     
Ένα μήνα μετά την εκδήλωση οι μνήμες και οι εμπειρίες όλων μας είναι ακόμη ζωντανές και παραμένουν αξέχαστες .
     
Φέτος οι εθελοντές της Ονειρούπολης ήταν πολύ περισσότεροι. Ήταν και φέτος οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της Ονειρούπολης. Η ζωντάνια τους, η διάθεσή τους και η ενεργή συμμετοχή τους έκαναν την Ονειρούπολη μία γιορτή παραμυθένια αλλά και ταυτόχρονα πολύ ζωντανή. Με την βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών το κέφι στην διάρκεια της Ονειρούπολης πήρε άλλη διάσταση. Η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και η ξενάγησή τους με χαμόγελο και ευγένεια ήταν ένα από τα δυνατά ατού της φετινής διοργάνωσης.
    
Είναι σημαντικό όμως να αναφέρω και τον τρόπο κατάρτισης αλλά και την τήρηση αναλυτικού προϋπολογισμού. Καταφέραμε μέσα από καθεστώς διαφάνειας να κάνουμε πολύ περισσότερα με πολύ μικρότερο κόστος. Καταφέραμε με λιγότερα χρήματα να έχουμε μεγάλη  διάρκεια στις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης.
     
Με αυτό το δεδομένο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η καρδιά της πόλης χτυπούσε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς για περισσότερο από ένα μήνα στην Ονειρούπολη. Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν τόσες πολλές , εκδηλώσεις στην διάρκεια της Ονειρούπολης. Ένας αριθμός δράσεων και εκδηλώσεων που μοιάζει σχεδόν απίστευτος αλλά πραγματικός ένας αριθμός που γέμισε το γιορτινό πρόγραμμα με ψυχαγωγία και χρώμα για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους επισκέπτες».